Људи углавном са подсмијехом третирају интернет ратнике. Друштвене мреже су као неутицајне и небитне, иако ми се чини да ту много више свијета борави него на званичним медијима.  А званични медији су као нешто чему се треба безпоговорно вјеровати. 

 

Истина је да на друштвеним мрежама има више кукоља него жита, а на званичним медијима има више жита него кукоља. Разуман човјек ће на обје стране пронаћи жито, а несрећници ће стално набасавати на кукољ. До сваког је понаособ шта ће да прати и да ради и свако је одговоран за себе и своја чињења или нечињења.

 

Фејсбук је много више цензурисанији медиј од Твитера, али се и на њему могу пронаћи веома занимљиве ствари које промакну цензорима и када их они цензуришу буде касно пошто се већ рашире широм свијета и многи то виде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Ти цензори се  зову „независне организације за провјеру чињеница“. У много случајева су ове организације независне од логике и мозга у шта сам се и сам лично увјерио када су ме упорно кажњавали због преношења неких вијести потеклих са других мјеста, нисам их ја измишљао. Образложења су била провидна и инфантилна, али довољна да једноставно укину профил ономе ко достигне по њиховим мјерилима забрињавајући ниво „ширења лажи“.

 

Наравно свако коме укину профил отвори нови и углавном настави исту политику, мада мало обазривије. А и Фејсбук је мало попустио и својој политици кажњавања, да не би остао без корисника на чијој бројности зарађују на разне начине. Теже се сада одлучују на укидање профила и не кажњавају драстично блокирањима, него људима деградирају профил, тако да се објаве шире са закашњењем и допиру до све мање фејсбук пријатеља. 

Прочитајте још:  Освежени Милатовић: Црна Гора остаје "кредибилна" чланица НАТО

 

Објавио сам ову слику пронађену на Твитеру гдје један лик из украјинске група на Евросонгу поздравља нацистичким поздравом. Ваљда сви имамо очи да то сасвим лијепо видимо. Не показује прстом на рефлектор на стропу.

 

Али та некаква „независна организација за провјеру чињеница“ је оквалификовала ову фотографију као лажну, и послала ми образложење да не видим добро и то на мени и већини свијета неразумљивом језику

 

Изгледа да је екипа из Хрвацке која је задужена за цензурисање фејсбукаша са југославенског простора престала да ради, па нам шаљу неразумљива објашњења са разних страна. 

Знају чула некада да заварају њиховог власника, поготово у случају укључења прејаких емоција, па да не би било да сам ја преемотиван због онога што су нам нацисти урадили у другом свјетском рату или слијеп код очију, молим вас све који читате овај текст, да погледате овај видео из којег је издвојена спорна фотографија, па сами процијените да ли овај лик из украјинске групе поздравља нацистички или не.

 

Видео је на овом линку

 

Бонус видео, на којем се види како се прави пропаганда.

 

Душко Бошковић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *