И Буш побрљавио: Брутална инвазија на Ирак… хоћу рећи, Украјину

1

Џорџ Буш

Бивши амерички председник Џорџ В. Буш погрешно је назвао инвазију на Ирак “бруталном” и “неоправданом”, а потом се исправио рекавши да је заправо мислио на руску инвазију у Украјини.

Буш је грешку направио у среду у говору критикујући руски политички систем, јавља Ројтерс.

“Резултат (таквог системе у Русији) је непостојање контроле и равнотеже, што је омогућило да један човек покрене потпуно неоправдану и бруталну инвазију на Ирак”, рекао је Буш, а онда се, одмахнувши главом, исправио: “Хоћу рећи, на Украјину”.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потом се нашалио рекавши да године очито чине своје, што је изазвало смех у публици.

У критици у којој је осудио руског председника Владимира Путина за инвазију на Украјину, Буш је украјинског председника Володимира Зеленског упоредио са британским челником у Другом светском рату Винстоном Черчилом.

Британска агенција подсећа да су Сједињене Државе 2003. годне, у време Бушовог председничког мандата, предводиле инвазију на Ирак уз оправдање да та земља поседује оружје за масовно уништење, али то оружје никада није пронађено. Дуготрајан сукоб однео је животе стотине хиљда људи, а много више их је напустило је своје домове.

Бушов коментар брзо је постао виралан на друштвеним мрежама, а само на Твитеру имао је више од три милиона прегледа након што је снимак објавио новинар локалног Далас Њуза.

Прочитајте још:  Прве јединице руске војске стигле у Белорусију (видео)

ФоНет

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И Буш побрљавио: Брутална инвазија на Ирак… хоћу рећи, Украјину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *