Ко о чему, Милановић о Србији: „Они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали“

0

Зоран Милановић (Фото: Јутарњи лист)

Покушавам све време да помогнем Србији, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали, рекао је председник Хрватске Зоран Милановић. „Дај смири се човече, ради у свом интересу, нико те не прозива. Зато кажем, Вучићу ожежи, рокај по томе“, поручио је Милановић.

Зоран Милановић се огласио поводом оптужнице коју је Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло против четворице пензионисаних официра хрватске војске.

Прочитајте још:  Александар Павић: Хилова понуда која се мора одбити
Милановић је оценио да Србија крши обавезе у процесу прируживања Европској унији тиме што подиже оптужнице против бивших пилота хрватске војске.

„Гледамо док Србија и Београд дижу оптужбе против хрватских пилота. Србија диже оптужнице после 27 година због наводних дела у Босни и Херцеговини. Мислим да је тај закон ван памети. Мислим да Србија уништава саму себе“, изјавио је Милановић, преноси ХРТ.

Србија има привремена мерила из поглавља 23. приступних преговора са ЕУ, не само везано уз нестале о којима нам нису ништа рекли, него и обавезу избегавања двоструке надлежности, а ово је то, рекао је Милановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија, истиче, тиме директно крши своје обавезе из приступног оквира.

Прочитајте још:  Провокације се настављају: Камбери на гробу шиптарског зликовца Јашарија
Говорећи о томе треба ли условити Србију у процесу евроинтеграција, Милановић је додао: „Они јесу условљени“.

„Дакле, ја покушавам све време Србији помоћи, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали. Дај смири се човече, ради у свом интересу. Нико те прозива. Зато кажем, Вучићу, ожежи, рокај по томе, он може све, упозораваш, али ништа на крају“, рекао је Милановић.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против четворице пензионисаних официра хрватске војске, војних пилота, због ратног злочина над српским цивилима током војно-полицијске акције Олуја у августу 1995. године, пренео је РТС.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *