Комуналној милицији нове униформе, а град све прљавији

0

Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

У Извештају о раду Градске управе Града Зрењанина за 2021. годину који је Скупштина усвојила на седници одржаној 20. маја наведено је да је Комунална милиција патролном активношћу и организованим дежурством спречавала стварање нових дивљих депонија на територији града Зрењанина – пише у саопштењу Зрењанинског социјалног форума које преносимо у целости.

У Улици 8. марта у Зрењанину свакодневно се поред контејнера стварају дивље депоније. Станари насеља у Улици Бошка Бухе већ годинама обавештавају Комуналну милицију о том проблему, али она до сада није предузела никакве видљиве мере како би неодговорни грађани који остављају отпад на начин који није дозвољен градским прописима били кажњени.

Прочитајте још:  Доњецк, град-херој: Нигде, осим на КиМ и овде, нисам осетио да живот и смрт тако миришу
На седници Скупштине донета је и Одлука о изгледу униформе и ознака, боји и начину означавања возила и пловила и посебној опреми Комуналне милиције. Слажемо се да милиционари имају лепе униформе, али, да би задобили поштовање грађана, морали би више да се старају о комуналном реду.

Такође, на седници Скупштине усвојена је и Одлука о покривању губитка “Градсе топлане”. Запрепашћени смо да ово јавно предузеће има губитак који је већи од милијарду динара. Градоначелник Симо Салапура је дужан да обвести грађане како је толики дуг настао. Будући да Топлана има и кредитно задужење веће од шест милиона евра према једној немачкој банци, страхујемо да она неће бити у стању да обавља делатност због које је основана.

Директно.рс

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *