Стефановић позвао младе да добровољно служе војни рок

0

Небојша Стефановић, Фото: Профимеда.рс

Министар одбране Небојша Стефановић, позвао је младе да се пријаве за добровољно служење војног рока и постану део великог јединственог тима Војске Србије који се свим срцем бори за нашу земљу.

“Ако сте одважни, храбри, умете да функционишете у тиму и ако сте спремни да стичете нова знања и вештине, а свуда у свету је пожељно да радите на себи, дођите и пријавите се до краја маја за добровољно служење војног рока”, поручио је Стефановић, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Прочитајте још:  Тајни списи разоткрили како је четнички генерал пао у комунистичку замку и које су биле његове последње речи
Министар је изразио жељу да млади упознају нашу војску, да виде колико је она данас опремљенија, колико је савремена и колико кроз њу могу да унапреде себе.

Захваљујући поједностављеним процедурама, млади данас одмах по одслужењу добровољног војног рока могу постати професионални војници, уколико су заинтересовани за то, подсетио је Стефановић.

Прочитајте још:  Србија и Српска обележавају Дан сећања на страдале у Олуји
Навео је да ће и они који нису заинтересовани за професионалну службу у Војсци Србије бити опремљени новим знањима за даљи живот и за бављење различитим цивилним пословима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Плата на добровољном служењу војног рока коју Војска данас нуди, што наравно није пресудно, износи око 38.000 динара месечно. Оно што јесте важно, што је заправо најважније јесте да морате да волите Србију. У супротном, чак и да имате способности јунака из акционих филмова нисте за овај тим”, изјавио је Стефановић.

Министар је позвао све младе који воле Србију и који су спремни да раде на себи, да уче од најбољих, да стичу нова знања и вештине, упознају нашу технику, технологију и све оно што наша војска данас има, да дођу и постану део тима Војске Србије тако што ће добровољно служити војску, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *