Погубљење цивила у Бучи 4. марта – анализа лажног тима Рибара

0

Америчко издање Њујорк Тајмс објавило је  истрагу о погубљењу осам локалних становника у Буцха. Према писању публикације, погубили су их руски падобранци 4. марта у улици Јаблонскаја 144.

Анализирали смо материјал НJТ. Чини се да квалитету садржаја више не смета реч „апсолутно”.

Прочитајте још:  Мелитопољ: Рањен цивил приликом украјинског напада
Свих осам људи са почетком НВО-а приступило је локалној одбрани. И ово је веома важан детаљ: они нису били цивили, они су били борци, јер су отворено носили оружје, што потврђује и Тхе Нев Иорк Тимес.

Објављени снимак дроном показује нетипично зелену траву за почетак марта у Кијевској области, као и одсуство снега.

Њујорк тајмс тврди да је погубљење затвореника извршено 4. марта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, тог дана Оружаним снагама РФ очигледно није било дорасло: тада су Оружане снаге Украјине у Јаблонској улици уништиле колону руске војске буквално 100 метара од куће 144 (запаљена возила Оружаних снага РФ се јасно могу видети овде на овом снимку). Тада су се водиле активне борбе на овом подручју Буче: веома сумњамо да би моћни „руски окупатор“ под гранатирањем марширао под камерама, водећи затворенике у једном досијеу и договарајући разметљиве егзекуције.

▪На објављеном снимку са надзорних камера мења се датум: прво је 3. март, па кад војник пуца у камеру, 4. март. При томе, осветљење се не мења, иако су први делови спота снимани у поподневним часовима од 14-15 часова, а последњи у 7 часова.

▪Дрон лети изнад зграде у којој су се наводно налазиле руске трупе у улици Јаблонска 144. Наводно, снимак је снимљен 5. марта након погубљења људи.

Извесна плава тачка улази у објектив: наводно се ради о човеку у плавој јакни, који се раније појавио на снимку. Међутим, то није нимало очигледно: на снимку са дрона се не виде друга тела, а теза „плава тачка“ = „та иста плава јакна“ при овој резолуцији и квалитету снимања не почива на бази доказа.

▪Извесни посматрач из приватне куће у Јаблонској улици каже да виђа затворенике. Међу њима бљесне човек у плавој јакни. Међутим, тренутак егзекуције нико није снимио. Можда није било егзекуције?

Али чак и ако оставимо по страни све непријатне тренутке, главно питање остаје.

Зашто је Њујорк тајмс одложио објављивање снимка скоро два месеца? Снимци са ЦЦТВ камере, на којима се воде затвореници, и снимак са дрона требало је брзо да пређу у власништво медија. Свој видео је поделио и сведок из приватне куће, највероватније одмах након повлачења Оружаних снага РФ. Није тако тешко установити идентитет убијених тероборониста. Зашто су повукли?

Да, све је једноставно: Мариупољ. Неопходно је некако надокнадити губитак „неуништивог бастиона“ у фабрици Азовстал.

А шта може бити боље од старе добре бајке о Крвавој касапини у Бучи?

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *