СПС у 2021. од некретнина зарадила 390.000 евра

0

(фото:Врањске)

Социјалистичка партија Србије је само у прошлој години од издавања некретнина зарадила око 46 милиона динара или око 390.000 евра, показује финансијски извештај те странке за 2021. годину. Реч је о некретнинама које је СПС наследио од Савеза комуниста Југославије и од чијег изнајмљивања годинама финансира свој рад.

Прочитајте још:  Вучић још није одлучио хоће ли "поклекнути" пред народом или страним притисцима
СПС је једна од ретких странака у Србији које у свом власништву имају некретнине. Међутим, за разлику од СНС, СРС и ДСС, поседује их на десетине и од њих на годишњем нивоу зарађује на десетине милиона динара.

Само у 2021. на име закупа социјалисти су зарадили 45.699.985 динара или 387.288 евра. То произилази из финансијског извештаја СПС, који је објављен на сајту Агенције за спречавање корупције.

Та партија је највише зарадила од издавања објекта у Пожаревцу, у Старом корзоу – око 4,9 милиона динара, затим од некретине у Смедереву у Улици краја Петра – 3,1 милион динара и у Београду у објекту на Студентском тргу – око 2,4 милиона динара.

Прочитајте још:  ПОЛИЦАЈЦИ МУ ПРИШЛИ, УБИЦА ИЗГОВОРИО СТРАВИЧНЕ РЕЧИ: "Пуцао сам зато што сам психопата".
То је нешто већа зарада у односу на прошлу годину, када је СПС од изнајмљивања некретнина приходовао 44,3 милиона динара или око 375.000 евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је раније објављено, социјалисти су располагали са чак 80 некретнина, од којих је 27 било у њиховом власништву, док су још 53 објекта користили, али су они имали статус друштвене својине. Вођени су и неки судски спорови око утврђивања власништва, а није познато како су окончани.

Највећи и највреднији објекат социјалиста је зграда од око 3.000 квадрата на Студентском тргу у Београду, која је по процени банке вредна више од четири милиона евра. У њој се налазе седиште и градски одбор странке, а у приземљу је био ноћни клуб.

Прочитајте још:  МИ ВАМА ТРЕНЕРА, ВИ НАМА ПУТ ЗА ЏАБЕ! Вучић са кинеским инвеститором!
У престоници имају још неколико објеката, чија је укупна вредност већа од два милиона евра. Међу највећим су и зграде у Шапцу и Сремској Митровици.

Функционери СПС раније су наводили да плаћају огроман порез на имовину и за оне које су на папиру у њиховом власништву и за оне које само користе. Како су говорили, уплаћују и ПДВ на име закупа, а због свега тога све те некретнине са собом носе и огромне трошкове.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *