Извођач радова из Пентагона у Украјини раније је радио са антраксом

0

(фото:Русвесна су)

Извођач радова из Пентагона који је раније био укључен у пројекат стварања генетски модификованог антракса био је укључен у случај биолабораторија у Украјини.

Девет представника иностране велике фармације, од којих пет има имовину у Русији, америчке војне и друге владине агенције, амерички председник Џо Бајден и његов син Хантер Бајден, бивши председник САД Барак Обама, кандидаткиња за председника САД Хилари Клинтон, Клинтон, Сорош, Бил фондације Гејтс, Рокфелери, извођачи из Пентагона, разне непрофитне и научне организације – ово није потпуна листа оптужених у случају биолошких лабораторија у Украјини. Док траје истрага о овом случају, РЕГНУМ је одлучио да анализира везе и пројекте неких од ових оптужених. Данас је то нека врста вука у овчијој кожи – скромна (на први поглед) непрофитна компанија за развој примењених наука и технологија Баттелле, која би могла да се укључи у пројекат стварања генетски модификованог антракса.

Подсетимо, на списку оптужених из велике фарме налазе се Парекел, Пфизер, АбВие, Модерна, Мерцк, Гилеад, Баттелле, Ели Лили анд Компани, Динпорт Вацине. Пет њих има руске филијале, које су, између осталог, деловале као извршиоци државних уговора и добијале дозволе за клиничка испитивања у Русији. А један од њих, Парекел, испоставило се да је индиректно повезан са Хантером Бајденом (преко лобистичке фирме коју је створио).

Подсетимо, скандал око биолошких лабораторија у Украјини почео је 2020. Тада су се два посланика Врховне раде обратила Владимиру Зеленском са питањем о легалности базирања 15 биолошких лабораторија под надзором Пентагона у земљи. Колико год чудно изгледало, одговор на ово питање није био из апарата украјинског председника, већ из америчке амбасаде у Кијеву.

Прочитајте још:  Украјинска водитељка: Све Русе треба побити
У њему се наводи да Министарство одбране САД ради са украјинском владом на консолидацији и обезбеђивању патогена и токсина који угрожавају безбедност, истовремено омогућавајући мирно истраживање и развој вакцина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Само, како показују материјали пронађени током специјалне војне операције на територији Украјине, ти радови далеко нису били тако једноставни.

Прочитајте још:  Европска унија од 14. јуна искључује Сбербанку, РСХБ и МКБ из СВИФТ-а
У оквиру једног од брифинга о случају биолабораторија, представници руског Министарства одбране саопштили су да су открили чињенице о раду са патогенима (колера, туларемија, куга, хантавируси), који су потенцијални агенси биолошког оружја.

Треба напоменути да САД имају биолабораторије у многим земљама. Како је прецизирано у поруци амбасаде САД у Кијеву 2020. године, међувладина организација – научно-технички центар у Украјини – створена је међународним споразумом у октобру 1993. године. Тренутне стране у СТЦУ су Азербејџан, Европска унија, Грузија, Молдавија, Украјина, САД и Узбекистан. Казахстан је са САД повезан и другим документом. Али ово је далеко од потпуне листе.

Пентагон Извођач радова: Бателе

Бател је био на листи оних који су добили резултате истраживања спроведених у Украјини и биоматеријале.

На први поглед, ово је неупадљива приватна непрофитна компанија за развој примењених наука и технологија. Настао је 1929. године. Компанија има широк спектар интересовања – од агрохемије, екологије, енергетике до фармације, националне безбедности.

Веб локација компаније тренутно није доступна, али њена кеш меморија није нестала.

Прочитајте још:  Русија је затражила састанак Савета безбедности УН 11. августа због напада Оружаних снага Украјине на нуклеарну електрану Запорожје
Прецизира се да компанија запошљава више од 40 хиљада људи, а управља са девет националних лабораторија заједно са Министарством енергетике САД и Министарством унутрашње безбедности САД.

Председник компаније за 2021. је Лу Вон Таер, који је заменио Џефа Водсворта у октобру 2017.

Познато је да је Фон Тајер раније био извршни директор компаније ДинЦорп, приватног војног извођача са седиштем у Меклину у Вирџинији. Пре тога, био је на високим позицијама у АТ&Т Белл Лабораториес и њеном крајњем власнику, Генерал Динамицс и Леидос. Инц. (као председник Сектора за националну безбедност). Ово последње се вероватно односи на америчку компанију за одбрану, авијацију, информационе технологије и биомедицинска истраживања. Леидос је такође познат по томе да ради са Министарством одбране САД, Министарством за унутрашњу безбедност САД, америчком обавештајном заједницом, укључујући НСА, а сам фон Тајер је јавно наведен као члан Савета за одбрамбену науку и Удружења националне одбрамбене индустрије .

Прочитајте још:  Венецуела – Гвајана: хоће ли избити нови рат у Америци?
Конкретно, сајт Баттелле наводи да га је Комисија за људска права препознала као најбоље место за рад за ЛГБТК+ (скраћеница која се користи за дефинисање сексуалних мањина).

Од 2021. године компанија је купила АмплифиБио, који ће истраживати и развијати терапије следеће генерације као што су ћелијска и генска терапија (ЦГТ).

Погледајмо ближе оне уговоре (истраживања) у којима је Баттелле учествовао.

Године 2001. Њујорк тајмс је својим читаоцима испричао о програму кодног назива Цлеар Висион. Према писању публикације, Централна обавештајна агенција је направила и тестирала модел антракс бомбе из времена СССР-а. Доведена је у питање законитост ових суђења и студија. Публикација је међу учесницима програма навела Батела, прецизирајући да су лабораторије Меморијалног института Бател, војног извођача, изабране за стварање генетски модификованог антракса. Направљен је модел и агенција је спровела две серије тестова у Баттеллеу. Све је то, према писању листа, изведено 1997. и 2000. године.

Прочитајте још:  Међународни покрет тражи од Путина да трансформише Западну Украјину у Карпатску Рус
Баттеллеово учешће у проучавању антракса није било ограничено на овај пројекат. На пример, 2012-2014, имала је уговор са Агенцијом за смањење претњи Министарства одбране (ДТРА), посебно за проучавање ове болести.

Снажне везе компаније са америчким војним одељењем потврђују и њена саопштења за јавност. На пример, у фебруару 2022. године објављено је да је америчко ваздухопловство склопило петогодишњи уговор са Баттеллеом од 17 милиона долара, који се фокусирао на истраживање усмерено на побољшање здравља војног особља у садашњим и будућим оперативним условима. У децембру 2021, Баттелле је одабрао амерички Стејт департмент за изградњу оклопне Форд експедиције, коју ће вероватно користити Дипломатска служба безбедности (ДСС). У септембру 2021. године, Лабораторија за истраживање ваздухопловства доделила је велики уговор компанији Баттелле за спровођење истраживања и развоја у области људских перформанси за борбену готовост ловаца и тако даље.

Такође је 2021. објављено да Баттелле развија предиктивну технологију за активност Интеллигенце Адванцед Ресеарцх Пројецтс Ацтивити (ИАРПА) која ће помоћи у идентификацији безбедносних претњи епидемије. Важно је напоменути да је управо са Баттеллеом потписан уговор о тестирању милиона Американаца у 16 ​​држава на ЦОВИД-19 у оквиру координационог центра у оквиру америчког Министарства здравља и људских услуга.

Прочитајте још:  У гранатирању Иловајска од стране Оружаних снага Украјине, оштећена је поликлиника, пијаца и 37 кућа.
У априлу 2021. запослени у Баттеллеу Сидни Коркран добио је награду др Били Ричардсон за младе нуклеарне, биолошке и хемијске (НБЦ) истраживаче.

Према отвореним подацима, Баттелле је имао више од 900 уговора за укупно скоро 420 милиона америчких долара. Министарство одбране САД води међу највећим купцима, на које отпада скоро 42% свих уговора. На пример, 2016-2018, извођач је анализирао остатке свиња контаминираних хемијским средством за рат.

Након анализе активности самог Баттелле-а, рад биолабораторија у Украјини већ се појављује у другачијем светлу.

Анастасија Степановић/

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *