Херсонска област жели да буде део Русије, тражиће војну базу

0

(фото:Телеграм)

Херсонска област не планира да буде посебна независна република, циљ је да постане руски регион, изјавио је заменик начелника регионалне војно-цивилне администрације Кирил Стремоусов. „Не планирамо да будемо посебна независна република. Наш главни задатак је да будемо субјект у оквиру Руске Федерације”, рекао је за РИА Новости Стремоусов.

Навео је да Херсонска област, која се налази на југу Украјине, неће журити са референдумом о самоопредељењу.„С обзиром да резултате референдума ионако неће признати западне земље, одржати га сада је губљење времена. Зато нисмо ни размишљали о одржавању референдума”, навео је Стремоусов, пренео је Танјуг.

Према његовим речима, до краја године треба да буде завршен процес преласка на стандарде руског законодавства, па тек онда може да се одлучује о референдуму и будућем статусу области. Стремоусов је истакао да ће власти Херсонске области затражити да у региону буде постављена руска војна база, која треба да буде гаранција безбедности.

Навео је и да ће руски језик, уз украјински, добити статус државног.

Херсонска област се налази на југу Украјине, а средином марта руске снаге преузеле су контролу над тим регионом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *