И на Страдуну “за дом спремни”

0

(фото:Јутјуб)

После промоције усташтва матураната једне средње школе у Славонском Броду, хрватски портал Индек објавио је снимак на којем дубровачки матуранти током прославе на Страдуну урлају усташки поздрав “за дом спремни” и певају усташке песме.

Прочитајте још:  Богате се на конто Србије: Бивши Срби Пуповац и Милошевић одају почаст "хрватским бранитељима" на дан "Олује"
Према ономе што се види на снимку изгледа да је реч о матурантима Поморске школе у Дубровнику, а један од њих док пролази Страдуном маше усташком шаховницом, застава на којој се налази грб с првим белим пољем.

Индекс надови да је овим поводом упутио питање Полицијској управи дубровачко-неретванској, а одговор ће, кажу, објавити ако га добију.

Матуранти су јуче, последњег дана наставе славили песмом и петардама, један је махао усташком заставом, док су два ученика особу која их је снимала поздрављали нацистичким поздравом, пренео је Танјуг.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *