Самостални синдикат крагујевачког Фијата: Менаџмент компаније закључио да је „технолошки вишак 1.541 радник, од 2.016 запослених“

0

Крагујeвачки "Фијат" (Фото: ЕПА)

Менаџмент крагујевачког Фијата одржао је хитан састанак са Самосталним синдикатом фабрике и закључио да је 1.541 радник технолошки вишак, саопштио је медијима председник Самосталног синдиката Фијата Саша Ђорђевић.

„Предочено нам је да компанија сматра да је вишак 1.541 радник, од 2.016 запослених. Запосленима ће бити предложен програм са само две могућности: Одлазак на рад у иностранство у трајању од две године или напуштање фабрике уз законски социјални програм, што је минимална законска обавеза послодавца. Представници компаније нису усвојили примедбе синдиката. Дат нам је социјални програм са листом радника који су технолошки вишак“, каже Ђорђевић.

Синдикат истиће да је програм достављен Националној служби запошљавања.

Прочитајте још:  Орбан открио споменик са мапом на којој су и делови Србије
Међу 1.541 радником који су вишак, налази се и председник репрезентативног синдиката (Самосталног), његов заменик и чланови Одбора истог синдиката.

„Позивамо председницу Владе да упозори Фијат, да не позива раднике пре састанка са њом, заказаног за понедељак 30.мај како би их упознали са понудом. Очекујемо да градоначелник Крагујевца, који је изјављивао да Град и Република неће дозволити отпуштање радника, предузму потребне радње, да се осујети намера компаније Фијат. Позивамо раднике да се не изјашњавају о понуди Фијата до понедељка 30. маја, када ће се одржати састанак са председницом Владе“, стоји у саопштењу Самосталног синдиката крагујевачког Фијата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *