Лавров: У Бучи на делу исти сценарио као у Рачку

1
нато

Сергеј Лавров (Фото: РИА)

Када је нешто у интересу САД онда им је све дозвољено, па и да у трену избомбардују земљу која је на 10.000 километара удаљена од њихове обале – Југославију, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу РТ.

„Упоредите ту ароганцију, осећај сопствене супериорности, то је тај колонијални менталитет, када ми је све дозвољено, а ти мораш да радиш шта ти кажем. Он се манифестује, не само што се тиче наших интереса, када им је потребно… Сетите се 1999. године, САД су одлучиле да Југославија прети њиховој безбедности 10.000 километара од америчке обале. У трену су је бомбардовали”, испричао је Лавров.

Прочитајте још:  Хаг расписао потерницу за Путином – сви чекају реакцију Русије
Он је подсетио да је Кристофер Вокер, који је био на челу ОЕБС-а, прогласио геноцидом неколико лешева која су откривени у селу Рачак, пренео је Спутњик.

Прочитајте још:  Европа жели да види Владимира Путина као свог председника
Како се касније открило, нису била у питању тела цивила, већ милитаната, преобукли су их у цивилну одећу и разбацали.

„На исти начин је то било урађено и 23. априла у Бучи, код Кијева. То је иста шема. Она ради, независно од тога да ли она некога убеђује или не. Они нису ни морали никога да убеђују. Избомбардовали су Југославију. Формирали независно Косово, кршећи све принципе ОЕБС-а. Само су рекли: тако ће бити”, додао је он, пренео је Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На Криму, након референдума, они су рекли: самопроглашеност Косова може, а самопроглашеност Крима не, то се све види голим оком, и за то нико и не поцрвени од стида, закључио је Лавров.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лавров: У Бучи на делу исти сценарио као у Рачку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *