Савезни управни суд одобрио укор за жену војника због њеног профила за упознавање

0
немачка

Фото ЕПА ЕФЕ - И.К.

Једна тако позната официрка мора и приликом заказивања састанака на интернету да узме у обзир своју професију. Њен профил побудио је сумњу у захтевани и очекивани интегритет личности. 

Војници, мушкарци и жене би морали и на интернету да наступају обазриво. Командант батаљона је с правом због свог профила на једном порталу за упознавање добила укор, одлучио је савезни управни суд у Лајпзигу у среду.

Према војном суду »једна натпросечно позната жена војник« написала је на тиндеру, да се она налази у отвореној вези и да је у потрази за сексом, додавши да су сви полови добродишли. Бифанг је 2017 је као прва отворено транссексуална особа у немачкој војсци именована за команданта батаљона.

Она је у огласу поставила и своју слику. Њен предпостављени јој је доделио укор, што је касније војни суд потврдио. Војни суд је изнео аргумент да је формулација на њеном профилу доказ сумње у морални интегритет једног команданта батаљона. Када се оглас гледа са стране стиче се утисак да она саму себе као и своје партнере своди на чисте сексуалне објекте, што веома штети доброј репутацији немачке војске.

»У будуће ћу моје профиле дати на увид мојим предпостављенима како би испитали да ли су у реду.« 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овакву аргументацију војног суда је касније савезни управни суд ипак оспорио. Погрешно је што је војни суд закључио да се приватне изјаве команданта батаљона могу приписати војсци као целини, каже се у одлуци вишег суда . Право сваке особе укључује и могућност да се на интернету траже контакти са истомомишљеницима. Појединци имају право да сами одреде какве сексуалне везе желе, као и да се одлуче за промискуитетно понашање.

Прочитајте још:  Листа америчких злочина од 1945-2000. године

Ипак, одлука војног суда је била исправна, закључио је савезно управни суд у Лајпзигу. Један командант батаљона који сноси личну одговорност за 1000 људи мора приликом избора речи и слика да узме у обзир своју професију . Речи као што су “отворена веза у потрази за сексом, сви полови доброшли” изазивају сумњу у захтевани интегритет личности.

Бифанг је разочарана пресудом. Није ми јасно сада, као ни раније, шта је у мојој изјави могло да буде протумачено погрешно, каже 47-годишња жена командант батаљона. »У будуће ћу моје профиле показати мојим предпостављенима како би их преиспитали.« Бифанг која има чин потпуковника је у међувремену постала и шеф одељења у команди за сајбер и информациони простор у Бону.

Превод:Милан Здравковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *