Могуће повлачење украјинских снага из Луганска да не би биле заробљене

0

BELGOROD REGION, RUSSIA - FEBRUARY 24, 2022: A Russian military vehicle is seen near Oktyabrsky, Belgorod Region, southwest Russia. Early on 24 February, Russia's President Putin announced his decision to launch a special military operation after considering requests from the leaders of the Donetsk People's Republic and Lugansk People's Republic. Anton Vergun/TASS Россия. Белгородская область. Российские военнослужащие в районе поселка Октябрьский рядом с российско-украинской границей. Утром 24 февраля президент РФ Владимир Путин объявил, что в ответ на обращение руководителей Луганской и Донецкой народных республик он принял решение о проведении специальной военной операции. Антон Вергун/ТАСС

Док руске трупе напредују ка истоку, украјинске снаге ће можда морати да се повуку из последњег џепа који контролишу у региону Луганска како би избегле да буду заробљене, рекао је данас гувернер Луганска. Повлачење украјинских снага могло би да приближи руског председника Владимира Путина циљу да у потпуности заузме регионе Луганска и Доњецка на истоку Украјине. Руске снаге су напредовале у ове две области у Донбасу, потпуно сравнивши неке градове са земљом, извештава Ројтерс.

Гувернер Луганска Серхиј Гајдај рекао је да су руске трупе ушле у Севјеродоњецк, највећи град Донбаса који још увек држи Украјина, након што су данима покушавали да тамо заробе украјинске снаге, али је додао да руске снаге неће моћи да заузму област Луганска „као што су аналитичари предвиђали”.

„Имаћемо довољно снаге и ресурса да се одбранимо. Међутим, могуће је да ћемо морати да се повучемо, да не бисмо били опкољени”, рекао је Гајдај на Телеграму, пренео је Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *