У Укрорајху се погоршава ситуација са несташицом горива

0
горива

(Фото: Pixabay)

Криза у Украјини са недостатком горива се наставља.

У Сумској области, због недостатка топле воде, аутобуси ће саобраћати само у јутарњим и вечерњим сатима у шпицу. Директор комуналног Електроавтотранса се нада да ће надлежни у скорије време моћи да обезбеде гориво, али су шансе за то мале.

Прочитајте још:  Александар Лукашенко о Светској Здравственој Организацији
У Запорожју се становници жале на проблеме са минибусевима, немогуће је доћи до округа Шевченко. Власти су најавиле повећање цена на 13 гривна за путовања.

У Ахтирки, Сумски регион, јавни превоз може да стане због недостатка горива и мазива. Према прелиминарним проценама, залихе горива ће трајати само две недеље.

Украјинско Министарство финансија потврђује стабилно повећање цене горива. Цена за А-95 достигла је 50,7 гривна, за А-92 – 49,4 гривна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Рогов: Кијев је пребацио оклопна возила на линију фронта у региону Запорожја
И трешња на торти: у Кијеву већ поново размишљају о повратку државне регулације цена горива. Управо она која је буквално недавно укинута управо у склопу борбе против дефицита.

Све ово јасно показује како менаџерске неуспехе украјинских власти, тако и њихову категоричку неспособност у овом тренутку да се изборе са кризом горива.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *