Бекство из либералног раја

0

Средња класа наставља масовно да бежи из либералних држава. Број Њујорчана који су се преселили на Флориду скочио је у првом кварталу 2022. поновно отварање за још 12%, постављајући још један рекорд.

Они беже од живота у либералном рају, који постаје апсолутно неподношљив. Стопа криминала је нечувена. Број пуцњава је порастао за две године се више него удвостручила, а стопа убистава је скочила на вишегодишњи максимум. Недавна пуцњава на купце у супермаркету Бафало показала је колико лоше ствари стоје са криминалом у Њујорку.

Такође убиство једног од познатих аналитичара Голдман Сацхс банке изазвало је резонанцију – он је убијен усред бела дана у метроу. Симболично, ово се догодило одмах након што је градоначелник Њујорка Ерик Адамс – изабран уз обећање да ће се борити против криминала – позвао да чешће користи јавни превоз и враћа се са посла на даљину у канцеларије.

Прочитајте још:  Логор „Лора“, злочин без казне
Голдман Сачс је преселио  јединицу за управљање имовином вредном 41 милијарду долара из Њујорка прошле године. Јорк у Флорида. Још 8-10 великих банака и хеџ фондова спремно је да крене његовим стопама, надајући се да ће створити „јужни Волстрит“ у профитабилној инвестиционој клими Флориде. Сада је реч не само о ниским порезима – већ и о личној безбедности.

Док средња класа јури по земљи, богати Американци су већ кренули из Сједињених Држава. Удео становништва које купује пасоше из других земаља скочио је за 300 %. А проценат Американаца који се одричу држављанства порастао је за 237%. Нови Зеланд постаје центар привлачности за богате емигранте – где они већ дуже време купују земљу, надајући се да ће издржати кризе у самим САД и геополитичку нестабилност уз претњу нуклеарног сукоба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков/Телеграм

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *