Заставе и оставе: Црногорчење црногорства или ко то маше са балкона!

0

Црна Гора (Принтскрин Јутјуб)

Пар дана траје хајка на ТВ „Прву“ због прилога о црногорским заставама по подгоричким балконима. Јавило се све што монтенегрински дише да упозори да је црногорство угрожено, да се вријеђају национална осјећања Монтенегрина и да су се четници разгоропадили ( извјесни Бурсаћ из БИХ тврди да четници „запишавају“ Црну Гору српским заставама и осталим обиљежјима и да на то нико не реагује), односно да су Новоцрногорци подстанари под сопственим кровом! Очигледно да је рат заставама у Црној Гори некоме по вољи, а посебно овим Николетинама и осталим ДПС идеолозима којима се на сваком ћoшку привиђају Булајевићеви четници!

Не бих да улазим у тај рат, али не видим ни једног разумног разлога да било ко вјеша било које заставе по балконима! Нити им је ту мјесто, нити тако истакнуте нешто значе, осим што упућују да станодавци имају неких невоља са дефинисаем патриотизма и борбе за своју државу! Уколико ћете истицањем заставе на балкону одбранити државу, њену идеологију, државност и историјско постојање, онда држава и све што иде уз њу имају велики проблем сами са собом и тешко да ће их балконске заставе учинити стаменијим него што јесу. И наспрам мог балкона већ мјесец дана истакнута је црвена и зелена застава, њише се на вјетру и пече на сунцу и не видим да је нето допринијела црногорској независности и националном и осталом дефинисању власника балкона. Очигледно да умјесто заставе и онога што она симболише, њени станодавци на балконима је држе како би дефинисали себе и свима осталима поручили ко су и шта су! А не видим да их ико пита шта су и ко су и у свему томе страдају једино невине заставе које се суше на сунцу и труле на киши!

Прочитајте још:  Српски муслимани позивају на бојкот аеродрома

И не знам који ће коме враг државна застава у кући! Па и она српска не треба да купи прашину на балконима нити у витринама или на ормарима. Зна се гдје је мјесто државним заставама, на државним установама и осталим државним службама! Шта ће у соби или на балкону није ми јасно, осим да лијечи нечије психолошке и остале фрустрације!

И има у овим истицањима црногорских барјака по балконима нешто незрело и самопонижавајуће за Црну Гору. Чини ми се да смо то преузели од Албанаца, а они од Американаца, а Црногорци су своје заставе и остала обиљежја потврдили и дефинисали много раније него што су Албанци и Американци створили своје државе! Ваљда то они раде због сопствених фрустрација и жеље да надомјесте идеолошке ауторитете које немају у својим државама и историји! Црна Гора свега тога има у изобиљу и не знам шта ће било којем Црногорцу, осјећао се Србином или Монтенегрином, црногорски барјак на балкону! Актуелна државна застава је ратни барјак црногорске војске и не знам шта он тражи на балконима? Да можда не двједоче о ратним намјерама својих станара?

ПС. Поменути Бурсаћ пише тако одвратне коментаре, па се чак од његовим ставова ограђују и на ултраДПС порталу појашњењем да његови ставови нијесу а приори и ставови редакције. Истина и поводом мојих коментара на једном порталу пише да моји ставови нијесу и њихови. Да нијесам постао српски Бурсаћ и превише радикалан и за Србе? Можда, све је могуће у овој Црној Гори гдје барјаци коло воде, а људи не знају ни куда и зашто иду!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шпијуни су међу нама: Некадашња руска узданица хапси московске агенте!

Иван Милошевић/Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *