Француске власти најављују ограничења у потрошњи воде због суше

0
срби

EPA-EFE/IAN LANGSDON

У вези са сушом у позадини рекордно топлог маја у 24 департмана Француске, власти су најавиле посебну ситуацију о коришћењу слатке воде.

Прочитајте још:  Зимовање у Србији скупље него у Француској: Ко и зашто диже цене
Како пише лист Ле Фигаро , позивајући се на Министарство за еколошку транзицију, рестриктивне мере су уведене у низу региона, укључујући забрану пуњења базена водом, прања аутомобила и заливања башта.

„Ове године је суша почела веома рано… Предузимамо мере за контролу водних ресурса како бисмо избегли неконтролисану ситуацију овог лета“, рекла је француска премијерка Елизабет Борн.

Према њеним речима, власти ће издвојити 400 милиона евра за помоћ сточарима који ће имати потешкоћа са исхраном за стоку.

Прочитајте још:  БРУТАЛАН ОДГОВОР АРМИЈЕ ДНР: Велики број погинулих са украјинске стране, не зна се колоко има рањених
Андреј Динга, члан молдавског удружења “Снага фармера”, рекао је раније да фармери на југу Молдавије позивају владу да обрати пажњу на проблем велике суше , која је већ утицала на жетву пшенице и прети јесен. жетва кукуруза и сунцокрета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Парвин Нгала, представник хуманитарне организације Оксфам интернешенел , рекао је за РТ да је због раста цена житарица и нафте више од 21 милион људи у неколико афричких земаља било на ивици глади.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *