О „Вучјем сабору“ у Кијеву

0

(фото:Взгљад)

Информација свештеника који је разговарао са епископом који је био присутан на „Вучјем сабору“ у Кијеву:

„Нико није очекивао такву реакцију господина Онуфрија. Понашао се грубо, категорично и арогантно.

Прочитајте још:  УНИШТЕН ШТАБ СПЕЦИЈАЛНИХ СНАГА НАТО-А. САДА ЧЕКАМО ШАНСУ - ЗАЈЕДНО СА "СУРОВИКИН ЛИНИЈОМ"
Митрополит Иларион (Доњецки) је говорио и подсетио шта је отац Зосима рекао о овој ситуацији са аутокефалношћу. М. Онуфрије у оштрој форми, врло категорично, рекао да је то Зосимино приватно мишљење и његова визија.

М. Лука (Запорошки) се изјаснио против аутокефалности. Г. Онуфрије га је зауставио на исти начин као и господина Илариона и рекао да се предуго задржао на једном месту и да је време да служи негде другде…

М. Онуфри је укорио М. Павла (управника Лавре) (не сећам се тачног разлога, али нешто у вези са прихватањем аутокефалности). (Паул је био против ње.)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

М. Агафангел (Одеса) био је против неканоничности догађаја, на шта је М. Онуфри указао на његову веома поодмаклу животну доб и саветовао га да се повуче.

М.Онуфрије је задржао право да помене све предстојатеље помесних цркава (остали треба да одају помен само владајућем епископу). Патријарх Кирил је сада на ПЕТОМ месту на листи.

Миро ће се кувати у Кијеву.

Да се ​​не би уплашио народ речју аутокефалност, обичај је био да се пише „самоуправа“. Тип превод са грчке аутокефалности.
У ствари, УПЦ је сада САМОПРОГЛАШЕНА аутокефална црква (уз кршење црквених канона по принципу македонске, до њеног стварног признања као српске).

Сви чекају реакцију Патријарха. На синоду одржаном у Москви НИЈЕ НАСЛУЧАЈНО 27. маја (истог дана када и у Кијеву) ПРВИ ПУТ објављено ОДСУСТВАЊЕ м. и није обелодањено).

Г. Иларион (Доњецк) ЈЕ ОДАБРАО СЕБИ статус аутономне метрополе за период рата.“

Телеграм канал ратног репортера Котењука

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *