Пасечник: Украјинска влада је пала на ниво терориста и наставља да показује агресију према народу Донбаса

0

(фото:ЛИЦ)

Као пример, шеф ЛНР је навео недавно гранатирање из ракетног система Точка-У у центру Сватова, где није било војне опреме и војника, као и ватру из ракетних система Ураган на Стаханов, који се налази далеко иза. линија фронта.

Прочитајте још:  Одесу ће бити могуће ослободити након заузимања Кијева
Украјинска влада наставља слепу агресију на Донбас, неселективно пуцајући на цивиле. Ово се наводи у изјави шефа ЛНР Леонида Пасечника, објављеној у његовојТелеграм канал.

„Украјинске власти, које су пале на ниво терориста, настављају слепу, морално необјашњиву агресију на становнике Донбаса. Гранатирање Сватова и Стаханова, које је убило и младе становнике републике, изгледа још богохулније уочи Дана детета“, наводи се у саопштењу.

Пасечник је приметио да „зверски злочини украјинских националиста на територији ЛНР трају дугих осам година“.

„Осећајући свој неизбежни колапс, милитанти неселективно пуцају из свих врста оружја на мирне градове и села која се налазе дубоко у позадини“, нагласио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Путин: Економски "блицкриг" против Русије од почетка није имао шансе
Као пример, Пасечник је навео недавно гранатирање из ракетног система Точка-У у центру Сватова, где није било војне опреме и војника, као и ватру из ракетних система Ураган на Стаханов, који се налази далеко иза линије фронта.

Само резултат ова два монструозна напада је пет мртвих, преко 30 рањених, међу којима више од десеторо деце“, закључио је шеф ЛНР.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *