Србија је једина држава у Европи која није увела санкције Русији, Ескобар очекује промену

0
сад

Габријел Ескобар (Фото Танјуг)

Амерички специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изразио је наду да ће се Србија придружити осталим државама Западног Балкана и увести санкције Русији након формирања нове Владе.

„Скоро све државе Западног Балкана су се усагласиле на начин да учине да Русија плати цену за инвазију кроз санкције, кроз подршку Украјини и њеном народу. Надам се да ће се Србија придружити тој групи и да ће се ускладити са санкцијама када формира Владу”, рекао је Ескобар у онлајн обраћању јуче на Самиту демократије Југоисточне Европе који је одржан у Будви.

Тема скупа, који је окупио званичнике ЕУ, Америке, Велике Британије и региона била је: „Рат у Европи: Утицај на Балкану”.

Србија је једина држава у Европи која није увела санкције Русији иако се сагласила са резолуцијама Уједињених нација и декларацијама Европске уније којима се осуђује руска инвазија на Украјину, а званични Београд такав став правда „заштитом виталних интереса земље”.

Амерички изасланик за Балкан је поздравио то што су и ЕУ и НАТО поново потврдили „политику отворених врата”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Мислим да је важно што је ЕУ поново потврдила своју политику отворених врата. И та политика се не односи само на Украјину и друге државе под ризиком, већ нас такође подсећа да је још шест земаља у реду пре Украјине”, истакао је Ескобар, преноси Бета.

Он је указао да су државе Западног Балкана оствариле „огроман напредак” и „импресивне реформе” и изразио наду да ће Европа реализовати у пракси оно што говори данас када су у питању евроаинтеграције Западног Балкана.

Прочитајте још:  Драгослав Љубичановић: "Исправићемо историјску неправду, закон о реституцији мора бити промењен" (Видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *