Британија шаље вишецевне ракетне системе Украјини

2

Велика Британија ће послати вишецевне ракетне системе у Украјину како би јој помогла у одбрани од Русије, изјавио је британски министар одбране Бен Волас.

Британија ће послати лансере М270 који ће моћи да гађају циљеве удаљене до 80 километара, што ће омогућити „значајно повећање способности украјинских снага”, навело је у саопштењу британско министарство.

Тај потез је „блиско координисан” са одлуком Сједињених Држава да Украјини обезбеде свој артиљеријски ракетни систем високе мобилности, варијанту вишеструких ракетних система које ће добити од Велике Британије, додаје се у саопштењу.

„Велика Британија стоји уз Украјину и преузела је водећу улогу у снабдевању њених херојских трупа кључним наоружањем које им је потребно за одбрану земље”, нагласио је Волас, пренео је Танјуг.

Британска влада саопштила је да ће украјинске трупе бити обучене како да користе лансере у Великој Британији, да би њихова ефикасност могла бити подигнута на највиши степен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Британија шаље вишецевне ракетне системе Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *