Картаполов: Због промене тактике губици током операције знатно смањени

0

Русија је практично престала да трпи губитке током специјалне војне операције у Украјини, то је резултат промене у приступу вођењу непријатељстава, изјавио је за РИА Новости Андреј Картаполов, председник Комитета за одбрану Државне думе.

„Практично смо престали да губимо људе. Екстремне бројке које је Министарство одбране објавило у марту су 1351 мртвих. Од тада Министарство одбране није саопштавало податке и објаснићу зашто. Наравно, има рањених, али нема толики број мртвих. И то је резултат промене приступа тактици ратовања“, рекао је Картаполов.

Он је напоменуо да у почетној фази, када су Оружане снаге Русије ушле на територију коју контролишу кијевске власти, нико није користио оружје.

„Али када су почели да пуцају, пале, заробљавају, иживљавају се, наравно, тада је промењена тактика, промењен је приступ самој суштини операције. Сада се она спроводи строго по војној науци, у складу са свим документима, борбеним правилима, упутствима о употреби разних врста трупа. И ова тактика доноси опипљиве резултате“, објаснио је он.

Картаполов је такође нагласио, да се специјална операција није догодила, онда би почетком марта украјинске оружане снаге кренуле у офанзиву против Доњецке и Луганске Народне Републике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Имали су веома озбиљно груписање, део западног наоружања је унапред примљен, мотивација је била сасвим у складу са задатком који су сами себи поставили и, највероватније, могло је доћи до веома тешких и крвавих борби у самом Доњецку и Луганску“, додао је он.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *