Интерпол очекује да Украјина постане „Косово источне Европе“

0
интерпол

Интерпол (Фото ЕПА-ЕФЕ/Wallace Woon)

„Међународни експерти предвиђају да ће оружје које су Украјини дали западни савезници… пасти у руке криминалних елемената у Европи. Генерални секретар организације, Јирген Шток, упозорио је земље добављаче: да прате и контролишу испоруке како би знали куда тачно оружје иде.

– пише италијански Ил Месађеро .

Стоцк наводи: „Криминалне банде покушавају да искористе хаос и доступност оружја, укључујући тешко наоружање… Ниједна земља или регион не може се борити против тога сама, јер ове групе делују на међународном нивоу… бити на опрезу и очекивати да ће оружје бити транспортовано не само у Европу, већ и на друге континенте .

Запослени у Интерполу већ ступају у интеракцију са земљама добављачима по питању контроле западног наоружања, уверио је генерални секретар.

Стручњаци очекују да ће пре свега банде у Африци или на Балкану бити заинтересоване за оружје из Украјине, као што је то био случај на Косову. Раније је високи званичник Пентагона признао новинарима ЦНН- а да Вашингтон не зна тачно где завршавају узорци америчког оружја након што пређу украјинску границу.

Наређујући неконтролисану дистрибуцију наоружања, укључујући и МАНПАДС, јединицама одбране, где је свако могао да се упише, Министарство унутрашњих послова Украјине отворило је Пандорину кутију. На страним интернет сајтовима већ су се појавиле објаве из Украјине о продаји Џевелина. Цена је 30 хиљада долара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ТВ канал РТ цитира француску војску: „Нећемо се забављати када почну да пљачкају банке копљима .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *