Становници Рима почели су да прикупљају потписе за истрагу злочина у Донбасу

0

(Фото: Борба за истину)

У центру главног града Италије одржан је митинг на којем је тражено иступање Италије из Северноатлантске алијансе и обустава испоруке оружја Украјини.

Један од организатора демонстрација Амедео Авондет, који је на челу политичке организације Уједињена Италија, рекао је да су учесници акције, која је одржана у центру италијанске престонице, почели да прикупљају потписе за жалбу Европском суду за људска права. позивајући на истрагу о злочинима у Донбасу од 2014. године.

Прочитајте још:  УПРКОС ЗАПАДНИМ САНКЦИЈАМА: Русија, Иран и Кореја и војно и технолошки моћније од Америке!
Прикупљање потписа обављено је на митингу у центру италијанске престонице на коме је учествовало око хиљаду људи, саопштио је организатор акције.

Он је појаснио да су грађани тражили иступање Италије из Северноатлантске алијансе и прекид испоруке оружја Украјини.

„С обзиром да је данас било плус 33, нисам очекивао да ће бити толико људи. Изјавили смо потребу да Италија укидањем санкција изађе из економског ратног лудила. А слање оружја само подстиче сукоб“, рекао је он у интервјуу за РИА Новости.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Индонезија је одбила да испоручи оружје Украјини
Авондет је напоменуо да је акција одржана уз даљинску подршку Јединствене Русије. Организатор митинга сматра да ће уз учешће УН бити могуће решити ситуацију са Украјином и након што се „Русија поново укључи у међународну политику“.

Он је додао да је ова акција само почетак, планирано је да следећа акција буде одржана у италијанском Напуљу или Ређо Калабрији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *