САРАДНИK ЗЕЛЕНСKОГ ПРИЗНАО: ЗА 40.000 ВОЈНИKА СПРЕМА СЕ KОТАО, Свјатогорск пада, а Славјанск у окружењу за седам дана!

0

фото: © Global Look Press / Keystone Press Agency / RT

Руска војска ће заузети Свјатогорск, а Славјанск ће бити опкољен за недељу дана, казао је Алексеј Арестович, представник Зеленског у емисији „Фејгин ТВ“.

– Опсада Славјанска се већ приближава. А наше трупе северно од Северског Донца ће или бити поражене или ће се повући на јужну обалу, рекао је Арестович у емисији „Фејгин ТВ“.

Лиманска групација Оружаних снага РФ највероватније ће успети да заузме Свјатогорск. А од Изјума, офанзива иде на Барвенково, да би одатле пресекла пут за Славјанск.

Kонцентрација снага омогућава Русима да у року од недељу дана уведу Славјанск у оперативно окружење, додао је Арестович.

Kако је рекао Арестович руска војска напредује ка аутопуту Артјомовск-Лисичанск, чије заузимање блокира групацију АПУ у области Луганска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Они напредују тамо. Не можемо да их зауставимо. Они се крећу полако, али се крећу. И велика је шанса да ће то пресећи – рекао је представник Зеленског у емисији „Фејгин ТВ“.

Арестович је нагласио да ситуација је претећа и могла би да се заврши у котлу.

– Ако се кугла сада затвори, то ће бити други Мариупољ.

Према његовим речима, половина руских трупа које делују у Украјини сконцентрисана је од Изјума до Попасне – око 35-40 хиљада.

(Pravda)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *