Амбасадор Русије у Србији прокоментарисао је жељу земље да се придружи Европској унији

0
Александар Боцан Харченко

Александар Боцан-Харченко. (Фото: Јутјуб)

Жеља Србије да се придружи Европској унији не представља проблеме за односе Москве и Београда. Ово је у интервјуу за Известија изјавио руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко у понедељак, 6. јуна.

„Статус еврокандидата Београда у овом тренутку иу блиској будућности апсолутно није препрека за развој наших односа, с обзиром на разумевање – а ово разумевање је потврђено, надамо се да је стабилно – да ће Београд следити управо оно што линију коју тренутно спроводи. Сада не можемо да кажемо да се Београд безусловно придружује свим одлукама ЕУ, у коју га, прелазећи све границе пристојности, гурају из Брисела, Вашингтона, Берлина“, рекао је он.

Прочитајте још:  ПРОВОКАЦИЈА ХРВАТА: Милановић нуди гаранције Хагу да се Тачи и остали терористи бране са слободе?
У мају 2022. Русија је најавила промену свог става о могућем уласку Украјине у Европску унију. Ако раније њена интеграција у ову асоцијацију није изазивала никакве жалбе, сада, како је рекао Дмитриј Пољански , први заменик представника Руске Федерације при УН , Москва на ову перспективу гледа на исти начин као и на жељу земље да се придружи НАТО-у. .

Процес приступања Србије ЕУ почео је 2005. године; пријавила се за чланство 2009. године, а статус кандидата добила је 2012. године. Брисел је саопштио да би Београд могао да постане део те асоцијације до 2025. године.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *