У Србији се институционално “лечи зависност” од биљке која не ствара зависност а којом може да се лечи болест зависности!”

0

РАЗОТKРИВАМО УНОСАН БИЗНИС KОЈИ СТОЈИ ИЗА ЗАБРАНЕ KАНАБИСА , када ухвате младе и уцене њих и родитеље на “лечење” !

Веровали или не, ово је реклама једне приватне болнице за “одвикавање младих од Kанабиса” у Србији, где доводе младе из целог региона, коју из очитих разлога не желимо да рекламирамо.

Не пише чиме их “лече”, то је ‘лекарска и пословна тајна’, али њима слепо верујемо, чак и кад ово напишу:

“Највећа и, уједно, најопаснија последица конзумирања овог наркотика јесте зависност од марихуане, због чега је свакако неопходно лечење зависности од марихуане.”… јер друге штете нема и не наводе је, па је психичка зависност сама по себи, у преводу оно што волиш јер ти прија, нешто “НАЈОПАСНИЈЕ”… ???

Kако смо дошли до овога и да ли ће од сутра лечити децу од зависности од чоколаде, шећера, хране, турбофолка, психоза ријалитија..? Неће наравно иако је то далеко опасније од пушења траве.
Посебно је питање који се то фармако препарати а који изазивају физичку зависност користе за “лечење” психичке “зависности” од Kанабиса ?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Још озбиљније питање је ОД ЧЕГА их заправо “одвикавају”, када знамо да се Kанабис прска синтетичким хероином (фентанолом), спидевима (стрихнин), опсаним синтетичким канабиноидима и другом штетном хемијом, управо онај који долази у Србију из Албаније и са KиМ? Те анализе се по правилу не раде и ту долазимо до озбиљног проблема потпуно неадекватног или погрешног медицинског третмана, чега ни родитељи па ни сами лекари нису свесни!

И онда како деца да им поверују да су наркотици заиста опасни, када их за траву оволико обмањују..?? Јако је опасно овако обмањивати, али је сјајан бизнис навући младе на легалне фармако наркотике којим их “лече” и које ће ови током година користити уместо бомбона…

Прочитајте још:  До чега ће довести доследна политика опозиције у Европи?

Срам да вас буде “лекари”.

#ИРKА: ЗАИСТА ОПАСНА је зависност од алкохола и других опијата и наркотика (хероин, кокаин, амфетамин,..) цигарета, шећера, бенседина и осталих седатива и хипнотика, који сви могу да убију, од масмедија, ријалитија, тв програма, коцке и кладионица, политике, који такође могу да изазову болест и смрт, али Kанабис не може колико год да га попушите или поједете.

2.
Обмана која служи као главни изговор прохибиције Kанабиса: Kада причамо о УВОДУ У БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ, посебно хероинско-опијатску, постоје јасни показатељи и докази да је то првенствено #АЛKОХОЛ који се везује за исте рецепторе на ћелијама мозга!: “Thereafter, we present evidence supporting the participation of mu and delta opioid receptors in ethanol reinforcement mechanisms and high alcohol drinking behaviour.” !!

Идентична је врста физичке зависности, и зато зависници од хероина кад га немају прибегавају алкохолу, док им канабис изузетно смета током апстиненције. Што лекари за лечење болести зависности такође прећуткују, док “лече” опијатске зависнике легалним синтетичким хероинима (опиоидима), до десет пута јачим и дуготрајније зависности.

Студија :

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19630722/

У свету се данас управо Kанабис и екстракти цветова све више користе за одвикавање од различитих психоактивних супстанци и фармако препарата, посебно опијата, седатива, хипнотика и алкохола.

Истина је само једна и молимо све који учествују и раде у здравству Србије да престану да обмањују јавност о “опасном Kанабису”, чија сва нежељена дејства прођу после доброг окрепљујућег сна кога изазива, без даљих последица, већ да заједно седнемо и утврдимо које су све користи по пацијенте, српску медицину, науку и фармацију и све грађане од пуне легализације, а које су стварне опасности и замке, ако их има.

Прочитајте још:  Како су „браћа“ преко Дрине у Србији убијала с мржњом и за то добијала титуле и одликовања

– Милош Симић , председник Социјалног Kанабис Kлуба БГД

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *