Гаулајтер тзв. Луганске области признао: Држимо стотине цивила у “Азоту”

0

(фото:РТ)

 Украјинска војска држи под контролом хемијску фабрику “Азот” у Северодоњецку где се налази на стотине цивила, рекао је “гувернер Луганске области”, након што је противничка страна саопштила да је 300-400 украјинских бораца заробљено тамо, преноси Ројтерс.

“Информација о блокади фабрике Азот је лаж”, написао је у апликацији за размену порука Телеграм Сергиј Гајдај, гувернер области Луганска.

„Наше снаге држе индустријску зону Севродоњецка”, написао је Гајдај.

Прочитајте још:  Ваздушна узбуна објављена у још два региона Украјине
Северодоњецк, мали град у региону, је постао фокус руског напредовања у источној Украјини и једно од најкрвавијих жаришта у рату.

Украјина је саопштила да се око 800 људи крило у неколико склоништа за бомбе испод фабрике Азот, укључујући око 200 запослених и 600 становника Северодоњецка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Родион Мирошник, представник Луганске Народне Републике, која је прогласила независност, рекао је у суботу да је 300 до 400 украјинских бораца блокирано на територији фабрике заједно са цивилима и да су покушали да преговарају о свом пролазу до суседног Лисичанска.

„Такви захтеви су неприхватљиви и о њима се неће разговарати”, рекао је Мирошник и додао да су у току преговори са борцима о цивилима у фабрици.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *