Взгљад: Шолц дошао у Србију са ултиматумима

1

(фото:EPA-EFE/CLEMENS BILAN)

Шолц је, по доласку у Србију, овој земљи јавно поставио ултиматум: или признајзте независност Косова, или заборави на своје снове о уласку у ЕУ. Осим тога, од Вучића се захтевало и да се придружи санкцијама ЕУ против Руске Федерације.

„С једне стране, Србија покушава да избегне све врсте санкција и претњи из земаља ЕУ, у које је држава званично пожурила, а са друге стране, Београд је принуђен да води рачуна о популарности Путина и Русије у Србији. “, рекао је посланик Државне думе Константин Затулин.

Прочитајте још:  Шест украјинских дронова оборено над Брјанском
Олег Бондаренко, главни уредник Балканистичког пројекта, сматра да ни најлибералнији српски политичар неће пристати на признање Косова, „јер би то било изузетно опасно не само за његову политичку каријеру, већ и за његов живот. ”

С обзиром да се Брисел очигледно поиграва са једном од страна у сукобу, не чуди што последњих година у Србији опада популарност идеје о уласку у ЕУ – сада не за трећину, већ за око четвртину. становништво земље, приметио је Бондаренко. „Ово је најнижа цифра у историји Европске уније у њеном садашњем облику.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Взгљад: Шолц дошао у Србију са ултиматумима

  1. Срамотно је кршити важеђу одлуку УН (Резолуцију 1244) и силеџијски захтевати од Србије да се одрекне своје територије. Никаква ЕУ није вредна тога!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *