Синиша Мали на Инстаграму објавио да „већ две године ради на другом докторату“

1

Синиша Мали

Министар финансија Синиша Мали одговара на питања грађана на свом Инстаграм налогу, а до сада је објавио да је већ две године на другом докторату, као и да се нада ће швајцарска формула за обрачун пензија моћи да буде надограђена, како би пензије “још више расле” од следеће године.

Прочитајте још:  Арлову поново забрањен улазак на Космет
Синиша Мали је рекао да већ две године ради на другом докторату, и то на Економском факултету Техничког универзитета у словачком граду Кошице.

Мали је навео да је у Кошицама, на студијском програму „Финансије“ у области „Економија и менаџмент“ положио неколико испита, али да се највећи део рада односи на „истраживачке активности и писање стручних радова“.

“Лично мислим да је могуће наћи време за све, само је важно да одредите приоритете. Ово је нешто што је мени важно, из много разлога”, објавио је Мали на Инстаграму.

Лист Данас објавио је у фебруару да је Мали поднео две тужбе Управном суду због одлука органа Универзитета у Београду, којим је оспорена његова докторска дисертација и поништена диплома доктора наука.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Надамо се да ћемо моћи да надоградимо швајцарску формулу за пензије, тако да од следеће године још више расту”, објавио је Мали на свом Инстаграму, одговарајући на питања једног унука, кога је занимало “када ће његов деда моћи да му даје више пара а да мајка и отац за то не сазнају”.

Фискални савет је почетком јуна у Мишљењу на нацрт Фискалне стратегије за 2023. годину поручио да треба “унапредити и ојачати” постојећу швајцарску формулу за обрачун пензија, јер је инфлација висока и убрзава, а једногодишње усклађивање доводи до тога да пензионери тек са кашњењем од око пола године добијају повећање примања.

“Фискални савет става је да би требало додатно унапредити и ојачати постојећу ‘швајцарску формулу’, како би пензије и у новим околностима могле боље да прате привредна и инфлациона кретања”, наведено је у том документу.

Прочитајте још:  Азерњуз: Запад спрема за Србију сценарио који је већ пропао на Јужном Кавказу
Грађане који постављају питања министру Малом на Инстаграму посебно занимају услови за добијање субвенције мајкама за куповину куће или стана.

Мали је неколико пута у одговорима истакао да право на ту помоћ имају мајке које су родиле децу почев од првог дана ове године, као и да је Уредба која прописује услове за доделу субвенције на снази до краја 2022. године.

Фонет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Синиша Мали на Инстаграму објавио да „већ две године ради на другом докторату“

  1. Sinisa, kad si tako sposoban, zapali prvuu doktorsku disertaciju, napisi novu na istu temu bez pomoci i prepisivanja tudjih, pa se tek onda ‘vati nove doktorske disertacije. Ako to uspes uciniti – sigurno ces postati “dopisni clan” SANU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *