Томас Гросбелтинг: Најмање 196 свештеника Католичке цркве, у периоду од 1945. до 2020. године, сексуално злостављало малолетнике у бискупији Минстер у Немачкој

0

Најмање 196 свештеника Католичке цркве сексуално је злостављало малолетнике у бискупији Минстер од 1945. до 2020. године, наводи се у новом извештају чују је израду затражила бискупија овог града на западу Немачке.

Прочитајте још:  У Атини приведен православни свештеник, папу назвао јеретиком
Овај извештај додатно ће појачати притисак на Католичку цркву у Немачкој након сличних открића у другим бискупијама.

Истраживање је у претходне две и по године обавио Универзитет у Минстеру, а у извештају је указано на „огроман неуспех лидера“ током својих мандата на позицији бискупа од 1947. до 2008. године. Такође се наводи да су званичници заташкавали скандале или вршили само површинске интервенције, пренио је АП.

„Бискупи и остали званичници руководства бискупије су у неким случајевима били дубоко упознати“ са злостављањима, навео је један од аутора истраживања Томас Гросбелтинг.

Ових 196 свештеника који су, према наводима из извештаја, починили злостављање чине око четири одсто укупног броја свештених лица у овој бискупији у периоду од 1945. до 2020. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њих око пет одсто су “серијски” злостављачи и сваки до њих одговоран је за више од десет случајева, утврдили су аутори. Они су рекли да је било 610 жртава, али да је стваран број вероватно осам до десет пута већи.

Прочитајте још:  АМЕРИКА ПРЕД ПУЦАЊЕМ! Почели протести усред епидемије, страх од катастрофалних последица, Трамп позива на "ослобађање"!
Већина осумњичених свештеника само је премештена и нису им ограничене пасторалне дужности, пише у извештају.

Истраживачи су навели да су имали неометан приступ црквеним архивама и да су разговарали са бројним жртвама.

Срна

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *