Марија Алимпић: Стразбур захтева од власти Србије Извештај о напретку укидања пројекта Јадар (фото)

0
нимбизам

Секретаријат Бернске конвенције у Стразбуру послао је одговор Министарству заштите животне средине Републике Србије након заседања 6-7. априла 2022.

 

У овом одговору који је разлог за радост Секретаријат изражава задовољство због Уредбе којом се пројекат „Јадар“ укида, а који је Република Србија донела у јануару 2022. те да од власти Републике Србије очекују Извештај о напретку укидања пројекта „Јадар“ и пратећих одлука и захтева као и Извештај о захтеву за издавањем екпслоатационог поља компанији Рио Сава експлорејшн.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Београд: Одржан састанак делегација Србије и Републике Српске, Комшић у Сарајеву поново "бриљира"
Биро је донео одлуку да иако је пројекат „Јадар“ укинут ова Жалба остаје у приправности и о њој ће се опет одлучивати током заседања у априлу следеће године, 2023.

Управо за такву одлуку удружење Заштитимо Јадар и Рађевину је молило Биро и од њих захтевало у Поднеску од 1. априла 2022. који смо упутили самостално након добијања одговора Владе Републике Србије на Жалбу, а то је да настави процес и донесе крајњу одлуку у чему нам је Биро изашао у сусрет и на чему смо бескрајно захвални.

Прочитајте још:  ДР НЕСТОРОВИЋ: Нико нема право да вам тражи ковид пропуснице! Истина о ивермектину (ВИДЕО)
Управо ова реченица из Дописа „Имајући у виду еколошку вредност подручја које је предмет Жалбе, Биро је изразио забринутост због значајних негативних ефеката на дивље врсте и станишта која би изградња рудника литијума имала“, за нас има највећу важност.

Марија Алимпић/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *