Стална координаторка УН у Србији: Очекујемо да нова Влада Србије погура АГЕНДУ 2030

0

Стална координаторка УН у Србији Франсоаз Жакоб очекује да ће са новом владом Србије имати прилику да погура кључне ставке из Агенде 2030. “Зелена агенда је од кључне важности за трансформацију економије и друштва”, поручује званичница УН.

Франсоаз Жакоб је изразила уверење да ће њен тим, заједно са новом владом Србије која буде формирана, погурати кључне ставке из Агенде 2030 о одрживом развоју.

УН: С новом владом погураћемо кључне ставке из Агенде 2030

„Циљ испуњења циљева је обликовање нове будућности земље“, рекла је Франсоаз Жакоб и додала да ће УН подржавати и активности Србије на пољу политике и законодавства.

„Имамо само седам година, а то је велики задатак, али сматрам да ћемо са новом владом која ће се формирати наредних месеци имати прилику да погурамо кључне ставке из Агенде 2030“, рекла је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетила је да је Србија по реализацији циљева одрживог развоја била на 35. месту од 160 оцењених земља.

„Србији иде добро око смањења сиромаштва и неједнакости, побољшала је позицију у области родне равноправости, образовања у пристојним пословима, а доста треба да уради по питању зелене агенде која превазилази борбу против загађења, губитка биодиверзитета…“, рекла је она.

Зелена агенда је од кључне важности

Према речима сталне представнице УН у Србији, зелена агенда је од кључне важности за трансформацију економије и друштва, јер се ради и о стварању нових радних места, новог прехрамбеног система…

Франсоаз Жакоб је то изјавила током председавања са министром за европске интеграције Јадранком Јоксимовић првом Заједничком управном одбору за спровођење Оквира сарадње УН за одрживи развој 2021-2025, а којим је, како је Јоксимовић нагласила покренут нови петогодишњи циклус вишеструко унапређеног партнерства за убрзање зелене и дигиталне трансфорамације.

Прочитајте још:  Сутра од 17 Ч почиње полицијски час

Данашњим састанком приступило се операционализацији Оквира сарадње УН за Одрживи развој са Републиком Србијом који су у фебруару потписали министар Никола Селаковић и Франсоаз Жакоб у присуству Јоксимовићеве, а који представља свеобухватни основ за сарадњу и подршку система УН који је усмерен на подстицање и унапређење свеукупног економског, социјалног и еколошког развоја Србије.

Нулта тачка

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *