Да ли ће СПЦ следити пример Синода Бугарске Православне Цркве и захтевати да се откаже геј парада

1

Свети Синод Бугарске Православне Цркве апеловао је на власти у Софији са захтевом да откаже „Параду поноса“ 18. јуна 2022. године.

Свети Синод Бугарске Православне Цркве је 16. јуна 2022. године објавио на свом сајту званичан апел поводом предстојеће геј параде у Софији.

„Свети Синод наше матерње Православне Цркве категорички изражава своје негодовање и неслагање, противи се организацији и одржавању геј параде 18. јуна у нашој драгој престоници Софији“, наводи се у саопштењу.

БПЦ „снажно потврђује да је хомосексуално понашање потпуно свесна и грешна промена од Бога датог родног идентитета“, а сексуална оријентација није ствар избора, већ установљена чињеница, како Свето писмо сведочи.

Пастири БПЦ су забринути да се у бугарском друштву „повећава перцепција хомосексуалних чинова као нечег нормалног, па чак и природног међу младима“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Телесно општење особа истог пола је неприродно и није својствено људској природи“, наводи се у апелу и истиче да Православна Црква не може да нађе оправдање за такве поступке и односе.

Православна Црква поштује слободну вољу човека, али категорички подржава моралне истине, не подлегавши утицају сила, моде и сујете времена, саопштила је БПЦ.

Свети Синод је изразио посебну забринутост што ће током геј параде деца бити посматрачи, па и учесници овог догађаја.

„Позивамо све одговорне институције да учине све што је у њиховој моћи да зауставе овај чин помрачења разума“, обратио се Свети Синод властима Софије.

Питање је да ли ће СПЦ следити пример БПЦ!?

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Да ли ће СПЦ следити пример Синода Бугарске Православне Цркве и захтевати да се откаже геј парада

  1. Очекујемо да СПЦ устане против парада такозваног поноса јер ту нема никаквих активности које на било који начин могу да се подведу под реч “понос”. Нико ником не задире у сексуално опредељење и то је сасвим довољно. Нема разлога за овакве параде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *