„Дарежљива“ Виола: Нешто се мора дати и земљама Западног Балкана

0

(фото:Твитер/Принтскрин)

Известилац Европског парламента за западни Балкан Виола фон Крамон изјавила је данас у Сарајеву да се у случају давања кандидатског статуса Молдавији и Украјини мора нешто дати и земљама Западног Балкана, што, како је рекла, подразумева и статус кандидата за БиХ.

“Ми европски парламентарци увек говоримо да у случају да се статус кандидата да Молдавији и Украјини, такође морамо дати нешто земљама Западног Балкана да бисмо показали да смо кредибилни и да поверење у нас није у потпуности изгубљено” – рекла је Фон Крамон.

Прочитајте још:  Дон од Пандоре: Ђукановић и његов син оснивали офф-схоре комапније у преко пет држава!
Одговарајући на питање новинара шта би подразумевало враћање кредибилитета, одговорила је да је реч о статусу кандидата за БиХ, отварању преговора са Северном Македонијом и Албанијом и о визној либерализацији за самопроглашено Косово, преноси Срна.

Фон Крамона је у Сарајево допутовала са групом европарламентараца и чланова Бундестага из групације Зелених, у којој су и председник делегације Парламента ЕУ за односе са БиХ Ромео Франц и члан Бундестага Борис Мијатовић.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *