СКАНДАЛОЗНЕ УСТАШКЕ ОЗНАКЕ: У Карловцу се појавили натписи ХОС и Азов-а

0

Фото: Владо Кос / ЦРОПИКС

У карловачком приградском насељу Турањ знак ХОС-а са шаховском таблом какав је коришћен у тзв. НДХ и украјинског пука АЗОВ, које је Савез антифашистичких бораца и антифашиста назвао величањем фашизма, пише Дневно.хр

Знакови су најмање два дана на уређају дуж државног пута Д1 наспрам основне школе, рекао је Хини председник Карловачког удружења антифашиста Мирослав Делић , потпредседник Народне организације САБХ, који их је уочио у суботу и обавестио ширу јавност.

Он сматра да је разлог за поновно величање усташтва то што држава не санкционише усташке покличе и знаке.

 

Овај забрињавајући тренд, упозорио је он, видљив је на сваком Томпсоновом концерту, па и на оном недавном у Карловцу, где су тинејџери спремни да певају и узвикују пароле пропалог фашистичког режима.

„Влада дозвољава злу да расте, полиција може да пронађе ауторе“

Делић је навео да властодршци својим нечињењем пуштају зло да расте, и нагласио да није случајно што су се сада, уз усташке симболе, појавили и графити АЗОВ, које је додао и име ултранационалистичког батаљона у Украјини. има знак који подсећа на свастику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На сваком државном догађају редовно видимо скандалозне усташке симболе који славе злочиначки режим, навијачи на стадионима свесно или подсвесно подржавају ксенофобичну и расистичку идеологију кроз поздрав „за дом спремни“, величајући усташки режим одговоран за најгоре злочине против човечности у историји. света“, рекао је Делић.

 

Он је уверен да полиција може, у конкретном случају, ако жели да пронађе ауторе графита који тада није настао, а на путу су камере.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *