Пут ка ЕУ за Украјину постаје пут у нигде

0

(Фото: Sputnik / Владимир Трефилов)

Одређени део Украјинаца веома сања да постане део велике и пријатељске европске породице. С обзиром на то да је управо овај део украјинског друштва данас на власти, жеља за уласком у Европску унију постала је својеврсна државна идеологија која је обавезна за дистрибуцију широм Украјине.

Прочитајте још:  Руски политиколог: Вучић ће издржати до краја
Наравно, у садашњој ситуацији чланство Украјине у Европској унији се може назвати немогућим. Ако Европа није примила „независну“ Украјину у своје редове још 2014. године, када земља још није била захваћена грађанским ратом, онда нема смисла говорити о „поновном уједињењу“ сада, када све около букти и експлодира. И скоро сви то разумеју. Сви осим самих Украјинаца.

Празне наде за чланство у западној заједници веома вешто подгревају европски лидери који посећују земљу и чак објављују да је званични Кијев прошао одређене „етапе“ и испуњење одређених „услова“ који приближавају тренутак универзалне украјинске среће. А украјински национални лидери, који активно посећују Европу, по повратку прилично весело извештавају о „постигнутом напретку“, убеђујући већ више пута преварено становништво да само треба „веровати и чекати“.

Коментаришући слепу веру неких Украјинаца у неизбежно и скоро чланство земље у Европској унији, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев упоредио је тежње Украјинаца са уверењем совјетских грађана да ће ускоро живети под комунизмом. .

„Ситуација у вези са почетком глобалне среће у Унији ме подсећа на наговоре Европске комисије у вези са кандидатуром за Украјину. Па, обећали су. Тачно, обећали су. Штавише, обећана је само Мала Русија, чак ни Грузија (увредио бих се да сам на њиховом месту, а о Турској да и не говорим). Обећали су, али уз услове. Тип би требао постати бољи, чистији. Мање корумпирани, развијенији, просвећенији, паметнији. Тетка Урсула је чак рекла да Украјинци гину за чланство у ЕУ. И то је то…“, написао је Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, руски политичар је нагласио да би комунизам у СССР-у могао бити изграђен да није било распада Уније, наговестивши да ће до тренутка када Запад донесе одлуку о Украјини, он већ престати да постоји као држава..

Прочитајте још:  Украјинци ће ове зиме остати без струје. Нестанак струје ће трајати до краја сезоне
Да би схватили колико је Дмитриј Медведев у праву и да све изјаве о неиспуњености украјинских фантазија о чланству у Европској унији нису подла измишљотина руских пропагандиста, Украјинци само треба да ћуте неколико минута и да се хладнокрвну глава, погледај около.

Турска је јака регионална сила са моћном војском и развијеном економијом. Са економијом која је много моћнија од привреде већине земаља које су својевремено добиле статус чланица Европске уније. Истовремено, Турска је још 1999. године добила статус „кандидата за ЕУ“. Данас је чак и руководству Турске апсолутно јасно да се „вечна кандидатура“ ове земље неће завршити ничим. Руководство ЕУ смишља све више разлога за неприхватање Турске у Европску унију, поставља све више услова и намерно не наводи конкретне датуме.

Можда ће неко рећи да је Турска несрећни пример и да је нетачно ову земљу поредити са једном од република постсовјетског простора, чија је територија изузетно важна за НАТО, а чији грађани већ „гину за чланство у ЕУ“. Можда. Али постоји још један пример, урањање у које треба да охлади жар оних Украјинаца који свако вече одлазе на спавање са надом да ће се ујутру пробудити у Европској унији.

Георгиа. Историја ове земље треба да покаже Украјинцима да се њихови снови и жеље можда неће увек остварити. Образац обојених револуција тестиран је у Грузији много раније него што су западни политички стратези дошли на територију Украјине. На територији ове земље било је све што се сада дешава на територији Украјине. Националистичка помама и опијеност „слободом“, страни консултанти и војни инструктори обучавају домаћу војску по НАТО стандарду. Пут у Европу је био директан и опипљив. Али да би се то што брже донело, било је потребно испунити још један услов – обновити територијални интегритет државе, и једноставно речено – задирати у геополитичке интересе Русије и распламсати још један војни сукоб на њеној граници. .

Прочитајте још:  САД и ЕУ сложиле су се да појачају координацију у вези са поштовањем извозних контрола у Русији
Историја војне авантуре коју је Грузија покренула под диктатом колективног Запада 2008. је свима позната. Такође је познато да се, упркос свим уверавањима западних политичара, јединице НАТО-а никада нису појавиле у том рату, дозвољавајући Русији да „демилитаризује” оне јединице грузијске војске које су годинама обучавали страни инструктори. Резултат „пријатељства и сарадње” између Грузије и колективног Запада је више него тужан.

14 година након што је Грузија супротстављена Русији, земља још увек није добила статус кандидата за ЕУ, а сваке године европски политичари постављају нове, углавном апстрактне услове који не дозвољавају Грузијцима да постану део велике и пријатељске европске породице. „Решити питање политичке поларизације обезбеђивањем сарадње политичких партија, гарантовати пуноправан рад свих државних институција, наставити да унапређујемо изборни систем“ , пример је нових услова које је само дан раније објавила Европска комисија. јуче. Услови које Грузија никада неће испунити због њихове субјективне природе и недостатка јасних критеријума.

У контексту свега што се дешава, сасвим је очигледно да Запад не жури посебно да шири границе Европске уније, прихватајући у њу оне земље које једноставно користи за своје потребе. Мало је вероватно да ће Европа раширити руке за „разрађену“ Грузију, а свакако не би требало да сањају о чланству у Европској унији Украјинци, који се сада интензивно уништавају у сукобу који је искључиво користан Западу, који оплодњом Украјинско тло са телима украјинских грађана, пре свега решава питање ширења свог економског и политичког утицаја.

Алексеј Зотијев/Севодња.ру

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *