Украјински парламент ратификовао Истанбулску ЛГБТ конвенцију

0

Врховна рада Украјине усвојила је данас Нацрт закона о ратификацији Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици. Конвенција, између осталог, подразумева апсолутну „слободу полова“ са свим „европским“ импликацијама.

За је гласало 259 посланика, укључујући 15 бивших чланова забрањене опозиционе Платформе за живот, која је раније заступала традиционалне вредности, јавља дописник ПолитНавигатора.

Сматра се да је изненадно усвајање ове одлуке директно везано за предстојећи самит ЕУ, где ће се разматрати питање давања Украјини статуса земље кандидата за придруживање Европској унији.

Прочитајте још:  ЛНР: Укронацисти напали Рубежное, погинула четири цивила
Јулија Тимошенко, лидерка партије Баткившчина, (отаџбина) оштро је критиковала то што је током састанка максимално искористила ову информативну прилику за самопромоцију.

„Конвенција се зове веома лепо: О превенцији насиља над женама. Истовремено, желим да кажем да ова конвенција није у потпуности о томе. Да, има против насиља, истина је. Али најважније је да се ту уводи појам рода. И желим да не мислите да је ово нормална једнакост између мушкараца и жена. Не ради се о томе, и не ради се о насиљу. Реч је о нечем другом“, рекла је Тимошенкова.

Прочитајте још:  ЛГБТ фашизам долази: Молдавске власти тихо затварају ТВ канале о породичним вредностима
Својим колегама је прочитала дефиницију „пола“ са Википедије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Родне разлике – ко сте, мушкарац или жена – нису задате природом, већ се формирају у процесу родне социјализације: под утицајем породичног васпитања, школовања, интеракције са другом децом.

Након усвајања ове конвенције, кренуће веома дуг пут до усвајања релевантног законодавства које ће рећи да пол деце није исти као од рођења, већ начин на који су их васпитавали школа, породица, друштво итд. на. А заправо, са 12 година могу само да одлучују ко су: она, он или оно.

Хоћу да вам кажем да ако имамо слободну државу, људи који се сексају како хоће, молим вас, у нашој земљи то нико не забрањује. Али што се тиче васпитања деце од рођења, не можемо дозволити да на овај начин уништите психу наше деце, која ће касније прерасти у менталну болест“, упозорила је Тимошенко.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *