Ко је Весна Видовић нова заменица градоначелника Београда

0

Весна Видовић

Рођена 1989. године.

У изборној листи кандидата за одборнике Скупштине града Београда навела је да је по занимању мастер васпитач.

„Била је одборница Скупштине Београда у претходном сазиву, али не у пуном мандату јер није била изабрана у првој подели одборничких места. Она је на изборној листи СНС ‘Александар Вучић – Зато што волимо Београд’, на београдским изборима 2018. године, била кандидована на 75. месту, а СНС је тада добила 64 мандата.“ (Данас, 17. 6. 2022. године)

На изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ за београдске изборе, одржане у априлу 2022, била је на 26. позицији и постала је одборница у Скупштини града Београда.

Председништво Српске напредне странке већином гласова усвојило је 16. јун 2022. предлог Градског одбора те странке да Александар Шапић буде кандидат те странке за градоначелника Београда, а Видовић за заменицу градоначелника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ипак, није јасно шта је то што је младу узданицу СНС квалификовало за функцију која је до сада била веома важна у расподели дужности у градској власти, барем док је на њој био Горан Весић. Видовић се до сада није нарочито истицала својим радом и ангажовањем нити је позната широј јавности. Можда је на избор ње као кандидаткиње за заменицу утицало и то што је супруга председника општине Савски Венац Милоша Видовића, који је на тој функцији наследио Ирену Вујовић, након што је она отишла на позицију министарке за заштиту животне средине. Kада је изабран за председника једне од централних градских општина, Милош Видовић се и сам нашао на удару критика појединих опозицији блиских медија, који су писали да је Видовић пре ове функције радио у кладионици и на друштвеним мрежама често објављивао информације, коментаре о квотама за клађење, добитним тикетима и контроверзним мечевима.“ (Данас, 17. 6. 2022. године)

Прочитајте још:  Ово мора у затвор – Зорана: Рио Тинто шанса Србије, ви сте надриеколози

Гласовима 57 одборника Александар Шапић изабран је, 20. јуна 2022, за новог градоначелника Београда, а Видовић за његову заменицу.

Истиномер

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *