Реверс Данијела од ДПС-а: ЦПЦ је наша партијска црква и са њом да се потпише уговор!

0
Мираш Дедеић

Мираш Дедеић

Прочитајте још:  СНС на своју листу ставио и бивше СПО посланике, где ће Вук Драшковић
Шеф клуба посланика Демократске партије социјалиста Данијел Живковић поручио је да Црна Гора мора потписати уговор са свим верским заједницама, не само са Српском православном црквом. Коментаришући потписивање уговора са Српском православном црквом, Живковић истиче да је ДПС јасно исказао свој став.

“Уговор мора бити потписан са свим вјерским заједницима, само у складу са Уставом и законима Црне Горе. Ту нема никакве дилеме и двојба око става ДПС-а. Немамо ми проблем да се регулишу међусобна права и обавезе између државе и вјерских заједница. Ниједна вјерска заједница не може имати повлашћен положај у односу на државу. Ту се нико не може уградиит као приоритетни заштитник једне или више вјерских заједница, јер су ствари јасне-постоји правни систем, слово устава и све што је ту дефинисано мора бити импементирано у једна уговор који дефинише међусобна права и обавезе са вјерским заједницама, поручио је Живковић, одговарајући на питања новинара након конференције ДПС-а.

Наводи и да термин темељни уговор није адекватан.

“Темељни уговор не може бити потписан са СПЦ, може бити потписан само уговор о међусобном регулисању међусобних обавеза и права са СПЦ, другим вјерским заједницама, и са ЦПЦ, казао је Живковић.

ДПС није видeо нацрт уговора са СПЦ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Он вјероватно није доживио форму предлога. Када буде у форми предлога инсистираћемо да буде јавно, поручује Живковић.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *