Русија: Како правилно хранити дете до шест месеци

0

(фото: Depositphotos, halfpoint)

Првих шест месеци бебу треба хранити искључиво мајчиним млеком, оно је кључ доброг психичког и физичког здравља, стручњаци препоручују наставак дојења до две године, рекао је главни неонатолог Министарства здравља Русије, ректор Државни педијатријски медицински универзитет у Санкт Петербургу, доктор медицинских наука, професор рекао је за РИА Новости Дмитриј Иванов.

Прочитајте још:  Издајник из „Руске уније Летоније“ прети Русима терористичким нападима на авионе
Раније је руски председник Владимир Путин потписао закон којим се прецизирају карактеристике рекламних формула за вештачко храњење. Према закону, огласи за производе који се користе као замена за мајчино млеко и производе који су укључени у исхрану детета током прве године живота морају садржати изјаву о предностима дојења деце, податке о старосним границама за употребу ових производа, и упозорење о потреби стручног савета.

„Према руским и међународним препорукама, за бебу и мајку је најкорисније да бебу у првих шест месеци хране искључиво мајчиним млеком. Након тога, након увођења одговарајуће дохране, лекари препоручују наставак дојења до две године или више“, рекао је Иванов.

Према његовим речима, дојена деца се складније развијају, са мајчиним млеком добијају огромну количину антитела која штите од разних патогена, што даје заштиту за живот. Он је напоменуо да је психолошка, емоционална, жива веза између мајке и детета кључ доброг менталног и физичког здравља.

Прочитајте још:  Уједињено Краљевство разматрало обавезу истребљења свих кућних мачака како би се зауставио ковид
Истовремено, према Иванову, ток извоза смеша довео је до тога да су неки Руси почели да их широко користе за вештачко храњење. Међутим, ниједна мешавина не може да замени мајчино млеко, нагласио је доктор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Наравно, постоје ситуације када здравље мајке не дозвољава дојење, таквих случајева је, на срећу, веома мало. Усвојени закон има за циљ побољшање здравља жена и деце. болести”, рекао је Иванов.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *