Марија Алимпић: Хлеба и ријалитија

0
нимбизам

Када се већ народ преко чијих леђа се ломе сва копља не договара да једном за свагда скине све пијавице и политиканте, они се као и сваки полусвет међу собом одлично разумеју и много боље од нас схватају колико је важно да једни другима чувају леђа. Тако ће и кад се тзв. власти нас робова буду смењивале тим једним те истим сподобама позадина увек бити сигурна.

Иако је још прошле године најављено да ће дотрајала задруга бити скинута са репертоара јер свакој франшизи дође крај, мукотрпни добри народ је решио да је ретроактивно укине петицијама који важе мање и од Јездиних и Дафининих обећања.

Док се Језда и Дафина сасвим слободну могу називати преварантима, ови модерни не смеју јер ће њихови сведоци да гракну да су „поносни“ и обавезно ће у својим коментарима употребити реч „произвољно“. Аргумената и чињеница су способни да доставе колико и млади лидер знања. Нула, мало разгажена али и даље нула.

Посебно добро сарађују када треба народу да се скрене пажња са некакве брљотине врховног господара, најчешће када је издаја у питању као што је случај и овог пута.

Елем, добили смо два нова ријалитија. Стара-нова нада, Саво учи од најбољих те тако још пре било какве функције избегава дуел са политичким опонентима (још од када је ономад неславно прошло са Николом Косовићем) и спушта се на ниво расправљања са најбогатијим наркоманом Србије који вазда дужан свакој власти мора да слуша. Ако треба да добаци лопту Сави није никакав проблем. Зашто би и био, Пецонијев терен је ипак по мало и његов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ту су и дворске луде Неша из Београда, Ђука бизон и дама за оне којима не одговара ријалити у коме Жекс поред 15 својих добија и рекламу на државној телевизији.

Прочитајте још:  Упозорење Хенрија Кисинџера: Вирус корона донеће нови светски поредак

Неправедно би било заборавити највеће достигнуће Анине дигитализације, катастар по принципу сад га видиш-сад га не видиш. Највеће до сад, ја ни најмање не сумњам у способности председнице техничке Владе да ће сличних достигнућа бити и убудуће. За наше добро би и кликер покварила ако треба. Као да гледам да поред свега што је нестало имања Рио Саве стоје зацементирана у катастру.
За сваког по нешто – демократија.

А ти народе гледај ријалити и тамо где га никад није било и немој да ти смета простачко опхођење које увек исплива из младог покретача петиција кад год га пројектанти оставе без надзора. Људи-пројекти се спремају само са генералне наступе па кад остану сами и још кад их нешто изнервира, онда може да се види њихово право лице. Изгледа да још нисмо спремни за другачије представнике народа, оне које нису прости и који су само своји и народни. Уосталом ако једном Правном факултету који на свом званичном јутјуб каналу промовише дотичног „младића“, иако простог, а ипак доктора наука, зашто би то нама сметало. Кад може један Вулетић да буде звезда тог факултета зашто не би могао и правник који мисли да је мораторијум забрана. Све то неком одговара, у супротном се не би дешавало зар не?

Да ли још нисмо прележали дечију болест поистовећивања са клубом за који навијамо, не знам, али истина се и даље тешко прима.
На Николин текст од пре два дана у коме је све документовао и доказао, између осталих јавила се и особа испред покрета обрни-окрени. Од свега што је могла да каже, рече „поносна сам“.

На свако од следећих питања које сам поставила:

Зашто никад нисте људима објаснили да Србија нема закон о петицијама? Зашто никад нисте рекли да је проблем са експропријацијом у Закону о рударству? Зашто сте обманули јавност да је Закон о референдуму у реду а више немамо цензус? Зашто игноришете целу једну регију директно угрожену рудником литијума? Или не знате? Зашто сте обмањивали јавност да мораторијум значи забрана? Зашто је Ваш лидер ухваћен у лажи у Утиску недеље да је локално удружење сагласно са тражењем мораторијума? Са којим правом сте хтели да ставите живот мог детета и још многих под хипотеку од 20 година па да се опет мучи као ја сада да се одбрани? С којим правом сте гурали предлоге којима се одлучује о животима стотина хиљада људи без да сте их питали о томе? Ко сте ви сви да одлучујете о мојој дедовини? Ја са ње нисам отишла. Ко сте ви сви из крени промени да све горе наведено и још много тога радите? Зашто не кажете народу да је стручњак ког сте користили за мораторијум „побегао“ из Америке због сексуалног злостављања? Њега сте водили по Србији и ћутали о томе? Зашто немате ни једну правну легалну акцију против рудника и лоших измена закона? Могу ја овако до сутра. Или немате образ или већ одавно не знате шта значи бити чист. Срам вас било све јер сте подједнако одговорни за игнорисање и угрожавање наших права као права на планирање будућности деце из овог краја. Да сам на Вашем месту, ћутала бих,

Прочитајте још:  Марија Алимпић: Не питајте зашто нисмо сви заједно! Једноставно, није нам исти циљ!

добила сам одговор да је „поносна“, опет. Надам се да је ипак мало „поносна“ и на то што смо пројекат „Јадар“ укинули иако то нема никакве везе са блокадама путева које су обичним грађанима само направиле штету.

Док се „поносни“ народ весели јер ријалитији је у реду ако су учесници по вољи и мали од бесе сматра да није фер да само он има старатеље па сад хоће и несретнику од белог да их набави, српски званичници потписали су енергетски споразум са лажном државом Косово коју не признајемо, осим када са њом потписујемо уговоре, договоре, жеље, честитке и поздраве. А од кума енергетски систем, мало ли је? Кршимо Устав? А кога то још брига, хајте молим вас… Ако је то у реду за председника лично и малог од бесе који је уједно и „заштитник законитости и уставности“ зашто не би било и за Лајчака. Само нек је весело.

Ако вам случајно смета, можете да потпишете једну онлајн петицију. Ако нас то не одбрани и од нас не направи државу, ништа неће.
P.S. Коментари типа “јао фуј, бљак, не свиђа ми се, поносан сам, произвољно, кме кме” неће уопште бити узети у обзир. Не говоримо о осећањима него о чињеницама и моралу. За све што сматрате да није тачно и истинито дајте аргумент и доказ, ја ћу радо у том случају (који се никад не деси) исправити грешку.

И не, нећемо да ћутимо зато што нам поред мултинационалне компаније и издајничке власти о глави раде политиканти, људи-пројекти и својим незнањем, бахатошћу и дрскошћу покушавају да кроје судбину свих нас и све то само зарад личне користи и при том лажу, много лажу.
Коме смета истина, нек заобиђе и врати главу у песак.

Прочитајте још:  У плану школског програма РС промоција НАТО вредности!

Коме је проблем да чита, нека гледа ријалити.
Ко не разуме још увек да су проблеми у нашем дворишту и да се народом манипулише из једних те истих разлога од стране и власти и тзв. опозиције, тај није спреман за борбу и нека се склони да не смета онима који јесу.

Они које посебно иритира помињање Косова и Метохије ће да добију посебан текст са посветом.

Марија Алимпић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *