Рада Трајковић: Полиција на аеродрому “Никола Тесла” ми забранила излазак из Србије. МУП: Наводи Раде Теајковић потпуно лажни. Задржана је по налогу тужилаштва

0
анархија

Председница Европског покрета Срба са Косова и Метохије Рада Трајковић изјавила је ФоНету да је после три сата задржавања на аеродрому “Никола Тесла” пуштена кући и да су јој полицајци пренели да се 27. јуна јави у Трећи општински суд у Београду.

Прочитајте још:  Ужице: На 8.март протест против нове МХЕ на брани језера Врутци
Полиција јој је рекла да не знају о чему се ради.

„Стварно ми није јасно о чему се ради и зашто треба да се јавим у тај суд, јер ниједан позив за сада нисам одбила од њих“, рекла је Трајковић.

Трајковић је претходно на Твитеру саопштила да јој је забрањен излазак из Србије и да ју је полиција задржала на београдском аеродрому “Никола Тесла”.

“На путу сам за Подгорицу и управо ми је забрањен излазак из земље од стране пограничне полиције на аеродрому Никола Тесла”, објавила је Трајковић на Твитеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  На београдском аеродрому ко има температуру одмах иде у карантин
Додала је да је задржана у “некаквом подруму” и да јој нико не прилази нити даје објашњење.

“Полиција је око мене и чува ме као да сам највећи и најозлоглашенији криминалац у Србији. Мене – једног лекара и професора”, навела је Трајковић.

МУП: Наводи Раде Трајковић потпуно лажни, нетачно да не сме да напусти земљу

Министарство унутрашњих послова Србије истиче да су потпуно лажни наводи које је Рада Трајковић изнела на свом Твитер профилу на рачун поступања полиције према њој на Аеродрому “Никола Тесла”, као и наводи о забрани изласка из земље, саопштено је из МУП.

Прочитајте још:  Србија међу земљама са најстрожим мерама у борби против ковида-19
Како наводе, оптужбе које је госпођа Трајковић изнела на рачун српске полиције су апсолутно непримерене и првенствено нетачне и имају једино за циљ да нанесу штету угледу наше полиције и да је дискредитују.

„Наиме, приликом доласка Раде Трајковић на београдски аеродром „Никола Тесла“, полицијски службеници поступали су по захтеву Трећег основог јавног тужилаштва. Дакле, поступање према госпођи Трајковић је било ради уручења позива надлежног тужилаштва, а наводи да јој је забрањен излазак из земље нису тачни“, рекли су из Министарства унутрашњих послова.

Прочитајте још:  Брисел укида маневарски простор Србије: Старија је одбрана Косова од чланства у ЕУ
Они понављају да поступање према Ради Трајковић на аеродрому није хир полицијских службеника, већ искључиво спровођење захтева надлежног тужилаштва.

“Овим путем апелујемо на госпођу Трајковић да мало више испуњава своје обавезе према судовима и тужилаштвима, а да мало мање злоупотребљава српску полицију за своју политичку промоцију и скупљање јефтиних политичких поена”, додају из МУП.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *