Вучићев Ненадић на „рибању“ у Паризу? Где су оптужнице због скај апликација?

0

(фото:Балканска геополитика)

Према сазнањима Нова.рс у Паризу је у току састанак тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића и потпредседника Трибунала задуженог за истраге организованог криминала. Главна тема састанка је скај апликација и размена података, које су кључни доказ за подизање оптужница против режимских криминалаца.

Прочитајте још:  Вучић: Признање је неприхватљиво, али папир је бољи од Ахтисаријевог плана и од свега до сада
Управо је Француска била та која је Србији доставила све податке о злочинима криминалне групе Вељка Беливука и његовој спрези са влашћу, након што су он и његови сарадници ухапшени. Податке су доставили званично преко Европола.

Према наводима оптужнице, коју је потписао тужилац Ненадић близак режиму, више од 90 одсто доказа је прибављено захваљујући међународној помоћи (пошто наши нису одрадили тај посао), пре свега захваљујући ангажовању француске полиције која је успела да откључа „скај“ телефоне криминалне групе.

Велики део сазнања из оптужнице је поткрепљен захваљујући комуникацији између припадника криминалне групе, који су између себе, а путем „Скај“ телефона, слали фотографије измасакрираних тела.

У порукама су припадници клана, користиећи кодна имена, говорили шта су радили жртвама, на који начин су их мучили, али и који су им наредни кораци, са ким из врха власти и полиције су сарађивали, наводи се у оптужници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Све то је достављено Србији и нашим правосудним органима.

Шарић поново пао због скај апликације

Прочитајте још:  Благоје Јововић: Два метка за Павелића (Аудио књига)
Од европских служби су поново стигли подаци и о нарко босу Дарку Шарићу, кога је српско правосуђе пустило из затвора у вилу на Дедињу.

Ухапшен је под сумњом да је организовао криминалну групу и давао налоге из затвора, и да су у све била укључена и тројица полицајаца – начелник Службе за криминалистичко обавештајне послове (СКОП) Данило Стојановић, његов заменик Милутин Радовановић, као и инспектор Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Душко Мирковић.

Главни доказ у овом поступку је, како је писао НИН, комуникација преко Скај апликације која је Тужилаштву за организовани криминал достављена преко Европола и Евроџаста.

Прочитајте још:  "ЗАШТО СТЕ ГА ОБУЧАВАЛИ У СТРЕЉАНИ?!" Родитељи убијене и рањене деце на Врачару туже мајку и оца дечака-убице?!
Шарић је осумњичен да је криминалну групу организовао почетком фебруара 2020. и да је донео одлуку да се убије Миловац јер је у Јужној Америци поступао мимо његове воље у вези са пословима са кокаином, писао је НИН.

Тужилац за организовани криминал данас у Паризу подноси извештај француским колегама, тако да можемо да очекујемо наредних дана нове оптужнице.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *