Незванично Хркаловић пријавила Стефановића, његов избор адвоката изазива пажњу

0

Н1

Ново светло на случај Хркаловић Стефановић, који данима окупира српску јавност, баца чињеница да је адвокат Небојше Стефановића најближи сарадник убијеног адвоката Драгослава Мише Огњановића. Медији су раније управо Дијану Хркаловић доводили у везу са организацијом његовог убиства. Додатно, портал “Време” открио је и да је Хркаловић током саслушања поднела кривичну пријаву против свог бившег шефа због прислушкивања председника.

Небојша Стефановић је поруку послао, а да није ни ушао у полицију. Није морао ни да проговори, довољно што је дошао у пратњи адвоката Горана Пејића, најближег сарадника убијеног адвоката Драгослава Мише Огњановића. Зашто је то битно? Зато што се у оптужници против Дијане Хркаловић, у коју је Н1 имао увид, наводи да је она наредила да се избрише готово 40 минута прислушкиваног разговора адвоката Мише Огњановића са криминалцем и кумом Луке Бојовића Драгославом Милорадовићем. Разговор је снимљен у мају у ресторану „Пизза бар“ на Врачару. Милорадовић је убијен десетак дана, а Огњановић два месеца након њиховог прислушкиваног разговора.

„Не желим да тумачим разлоге због којих је било ко у Србији ангажовао једног или другог адвоката. Међутим, чињеница да је Небојша Стефановић ангажовао баш Горана Пејића који је био дугогодишњи сарадник и пријатељ до смрти Мише Огњановића свакако изазива пажњу свих“, наводи Зора Добричанин Никодиновић.

А пажњу изазива и то што је на саслушање Дијана Хркаловић дошла сама, без пратње адвоката, остављајући утисак да је сигурна да ће знати на која питања инспектора може и треба да одговори. Портал “Време” објавио је да је она у Сектору унутрашње контроле поднела и једну кривичну пријаву.

Прочитајте још:  Председник и министри се уплићу у сопствене лажи

На крају информативног разговора, бивша државна секретарка је против Стефановића поднела кривичну пријаву за неовлашћено прислушкивање председника Србије Александра Вучића. И док је Хркаловићева још диктирала кривичну пријаву, у зграду полиције стигао је и министар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О својим прислушкиваним разговорима председник Вучић каже да више неће говорити, да је то сада у рукама тужилаштва и судова да реше.

“Ја сам их добио, имам их сачуване у свом телефону, да неко не би могао да их злоупотреби некада, дакле неколико тих разговора. Добио сам, знам да су ме слушали. То је за мене ужасна ствар, али не желим више тим стварима, које су се тицале државе у том тренутку, угрожавале безбедност, стабилност државе свакако, али за које би неко могао да каже да се тичу мене лично, не пада ми на памет да се тиме бавим”, рекао је председник Вучић.

Драгослав Миша Огњановић, убијен је под и даље званично нерасветљеним околностима јула 2018. године на Новом Београду. Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић верује да је случај расветљен, али и да ипак постоји разлог зашто није добио судски епилог.

“Зашто одговорни нису дошли пред тужилаштво и пред суд мислим да је ствар одређених калкулација неких који одлучују о томе кога ће и када да гоне. И сам Миша је док је био жив сумњао да је праћен и прислушкиван, а како време пролази тако долазимо до информација да смо малтене сви ми који смо радили неке важне предмете били прислушкивани и праћени”, наводи Добричанин Никодиновић.

До сада, провладини таблоиди у случају убиства Мише Огњановића циљали су на Хркаловић. Разлог – њена лична одмазда. На иницијативу адвоката формирано је и Стално радно тело за безбедност адвоката, али оно до данас није ништа значајно постигло.

Прочитајте још:  Стефановић позвао младе да добровољно служе војни рок

Н1

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *