Горан Милетић: Очекујем да Шапић отвори “ЕуроПрајд” у Београду и подигне главну заставу испред Скупштине града

1

Координатор “ЕуроПрајда 2022” Горан Милетић изјавио је да се очекује да градоначелник Београда Александар Шапић отвори “ЕуроПрајд” у Београду и подигне главну заставу испред Скупштине града.

„Нормално је да присуствује градоначелник, али нисмо још разговарали с њим. Оно што се минимално очекује од градоначелника јесте да отвори и подигне главну заставу испред Скупштине града и поздрави учеснике. То ћемо тражити од њега, а да л’ ће то бити могуће не знам“, казао је Милетић за агенцију Бета.

Прочитајте још:  Лука Бојовић у тајности напустио Србију
Он је додао да су на Прајд позвани високи званичници Србије, али да нема најаву ко ће то бити, јер Влада још није формирана, као и да се нада се да ће премијерка Србије Ана Брнабић, ако остане у Влади, доћи на Прајд.

Милетић је казао да је досадашња, техничка Влада била отворена за све њихове захтеве и помоћ.

“Иницијално су нам дали подршку од почетка и не постоји ништа где су нам власти рекле – не може”, рекао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упитан како је организовано обезбеђење, Милетић је казао да организатори захтевају да приступ полицији према учесницима манифестације буде опуштенији, јер “ЕуроПрајд” треба да буде слободан, као што је слободан и свуда у Европи.

“ЕуроПрајд 2022” биће одржан од 12. до 18. септембра у Београду, када се очекује долазак између 15.000 и 27.000 гостију из иностранства.

Прочитајте још:  Немачки туриста никада неће бити тутор српском народу
Београд је пре три године изабран за домаћина ове централне европске ЛГБТ+ манифестације, у конкуренцији градова Барселоне, Лисабона и Даблина.

Поред шетње улицама Београда, у петак и суботу, 16. и 17. септембра у центру Београда биће одржана и два велика концерта која ће трајати од седам сати после подне до три ујутро.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Горан Милетић: Очекујем да Шапић отвори “ЕуроПрајд” у Београду и подигне главну заставу испред Скупштине града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *