Косовски завет је лична, свесна и голготска жртва, полагање душе своје за ближње своје (2. део)

0

Газиместан (Фото: Милица Живковић/Васељенска)

НКосово и Метохија. Ковчег Завета Српског народа, Новог Израиља. Није Косово земља и богатства, Косово је опомена Србину да је земаљско све пролазно и да нас чека вечност.

Није Косово светије од Крајине или Босне, не, оно је усходиште Србима ка светости.

Однос према Косову нас опредељује као људе, чак и када нисмо освестили веру своју, имамо Косово. Јер није суштина Косовског Завета да једном за свагда влашћу заузмемо Косовску земљу, већ да нам је увек мерило вере и љубави, јер човек због земље и богатства одмерава хоће ли поћи у борбу, мери своје снаге, али ако човек због вере и љубави креће у борбу онда не одмерава своју снагу него радосно ступа у борбу.

Тиме је дакле Косово Србима Новозаветна Голгота. Добровољно жртвоприношење себе зарад других као испуњење воље Бога Оца. Таквим Заветом Српски народ даје вечни смисао својој историји подражавајући Христа.

О да ли можемо да пијемо из те Чаше!!! Господ Бог наш Исус Христос је у Гетсиманском врту, пред полазак на Голготу, моливши се Богу Оцу изрекао, “Оче мој, ако је могуће, нека ме мимоиђе чаша ова; али опет не како ја хоћу, него како ти.” “Оче мој, ако не може да ме мимоиђе ова чаша да је не пијем, нека буде воља твоја.” О зар чаша коју су нам оставили Свети Сава и Свети кнез Лазар и Авакум и Вукашин, зар да ми ту чашу не окушамо!!! О ова Чаша је за Децу Аврамову приправљена! Док размишљамо да ли да приступимо овој Чаши, знајмо да од ње не може свако да отпије, јер човек може пребивати и на сред Косова а опет да не испуни Косовски Завет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Премијерка на лицемерје Немаца: КАКО ЗА КИПАР ВАЖИ, А ЗА СРБИЈУ НЕ?

Не заборавимо да ни Лазар, ни Милош, ни Богдан, ни Косанчић Иван, ни Топлица Милан нису били господари Косова, него је управо несрећни Вук Бранковић био господар Косова! Није дакле довољно Србином се звати и викати Косово, Косово. Јер и Господ нам каже неће се спасти сви који вичу Господе, Господе. Али не како ја хоћу, него нека буде Воља Божија!

“Нека буде борба непрестана! Нека буде што бити не може!”

Јесаул / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *