Русија упозорила Литванију: Уразумите се, или ће бити болно

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Портпаролка руског Министарства спољних послова је на данашњој конференцији за медије изјавила да Русија помно прати како се ситуација одвија. „Још једном потврђујемо да Русија припрема узвратне мере које ће бити болне за Литванију“, казала је она.

Те мере ће бити предузете, како је објаснила, ако се ситуација око транзита ка Калињинграду не нормализује.

„Надамо се да ће наши такозвани партнери на крају показати здрав разум“, нагласила је Захарова, преноси Тасс.

Прочитајте још:  РУСKИ ЕKСПЕРТ: Kада Русија и Немачка заврше “Северни ток 2”, тек ће осетити шта су амерички бес и нове санкције
Она се осврнула и на опаску литванског министра спољних послова Габриелиуса Ландсбергиса да Русија не би требало да однесе дипломатску победу по питању санкција.

„Пошто говорите о победама, драги политичари у Бриселу и Литванији, онда би требало да дате изјаву да сте започели рат. Или смо вас погрешно схватили“, навела је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Литванија је 18. јуна ове године обавестила власти Калињинграда о забрани железничког транзита санкционисане робе у ту руску енклаву, а 21. јуна забрана је проширења и на транзит камиона, преноси Б92.

Прочитајте још:  ПРАВДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: У Словенији споменик избрисаним Србима!
Руско Министарство иностраних послова и Кремљ су раније саопштили да су поступци Литваније у супротности са међународним споразумима, а регионални гувернер Антон Алиханов изјавио је 24. јуна да је, према неким извештајима, Европска унија спремна да учини одређене уступке у погледу транзита робе.

Међутим, председник Литваније Гитанас Науседа је касније изјавио да његова земља није вољна да чини уступке по том питању, наводи руска агенција.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *