Либерал који није стигао да побегне ухапшен је у Москви

0

Тверски суд Москве послао је данас ректора РАНЕПА Владимира Мауа у кућни притвор у случају проневере 21 милиона рубаља са универзитета, јавља дописник ПолитНавигатора.

Мау је оптужен у кривичном предмету бивше заменице министра просвете Руске Федерације Марине Ракове и директора Института друштвених наука РАНЕПА Сергеја Зуева. Дан раније су спроведене истражне радње против Владимира Мауа, а сада се врше претреси у РАНЕПА.

Прочитајте још:  Новопашин: Боримо се за праведну ствар, а то значи да ћемо победити
„Притвор Мауа је дуго очекивани дебели крст на наслеђу 1990-их. На оно из чега тешко можемо да изађемо две деценије. Ужас тих година није био само у Јељциновој тиранији, већ у антинародном ултралибералном програму Јегора Гајдара и његове „сиве еминенције“ Владимира Мауа. Осиромашење милиона људи, крв бранилаца Дома Совјета у октобру 1993. године и многе друге руске невоље су на њиховој савести. Осим ако га, наравно, нису имали.. Деценијама, на челу са „сенком Гајдара“, РАНЕПА је кључна ковачница државних службеника. Није тешко погодити ко је био обучен у његовим зидовима “, православни олигарх Костантин Малофејев је дочекао хапшење Мауа на свом Тг-каналу.

Либерални и страни агент Алексеј Венедиктов је предвидљиво назвао Мауов случај „вештачким“.

„Случај против Владимира Мауа је, по мом мишљењу, апсолутно вештачки. Оптужбе су смешне и жалосне. Неко некоме шаље сигнале“, написао је Венедиктов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зашто Србија није обратила пажњу на изјаве Марије Бутине о помоћи Косову?
Са њим се неочекивано сложио и политички аналитичар патриотских погледа Марат Баширов, бивши представник ЛНР.

„Демонстративно хапшење Мауа на дан његовог избора у одбор директора Гаспрома је сигнал да либерали који су и даље остали у Русији нису активирани у вези са најновијим одлукама НАТО-а, ЕУ и Г7“, написао је Баширов.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *